Šport > Nogomet
1293 ogledov

Nogometni as udaril po ligi, ker ne prekine prvenstva, nato pristal na cesti

John Obi Mikel Profimedia
Nogometni zvezdnik v času kaosa, ki ga je povzročil koronavirus, ni želel igrati tekem. Turki se z njim niso strinjali...

Nigerijski nogometni zvezdnik John Obi Mikel ni več nogometaš turškega Trabzonsporja, potem ko ni želel igrati nogomet v trenutku, ko so se praktično skoraj vse ostale lige prekinile, svet pa se je posvetil borbi s pandemijo koronavirusa.

Turška Superliga je bila v tem trenutku verjetno celo najmočnejša liga, ki se je še vedno igrala, zadnja tekma je bila na sporedu v torek zvečer, pred petkovim uvodom v 27. kolo prvenstva pa se je vodstvo končno odločilo, da do 3. aprila prekine tekmovanje.

Nekdanji zvezdnik Chelseaja pa se je vodstvu lige javno uprl prejšnjo soboto, ko je na Instagramu k sliki objavil zapis: "V življenju so večje stvari, kot le nogomet. Ne počutim se ugodno in ne želim igrati nogometa v tej situaciji. V tem kritičnem času bi morali vsi biti doma s svojimi družinami in ljubljenimi. V teh turbolentnih časih bi morali sezono odpovedati."

Z izjavo pa ni navdušil svoje delodajalce, saj se v nedeljo zvečer ni znašel v ekipi za tekmo z Bašakšehirjem, tekom tedna pa je dobil tudi izpisnico iz kluba, kljub temu da ga je pogodba s klubom vezala do poletja 2021.

Po navedbah turških medijev ne bo Mikel prejel nobene odpravnine, saj naj bi uradno šlo za sporazumno prekinitev pogodbe, medtem ko angleški mediji ugibajo, da je Nigerijca v odločitev prisilila turška vlada, saj je Mikel s svojim nasprotovanjem odločitvi turške Superlige dejansko nasprotoval turški vladi, ki je od lige zahtevala, da se tekme igrajo dalje brez obzira na trenutno stanje v Evropi.

John Obi Mikel | Avtor: Profimedia Profimedia

Mikel se bo tako v naslednjih dneh najverjetneje vrnil v London, kjer še vedno živi njegova družina, potem ko je kar 11 let nosil dres londonskega Chelseaja, za katerega je zbral 372 uradnih nastopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice