Šport > Nogomet
32 ogledov

Man City dobil gol v zadnji minuti

Andrej Aršavin
1/16
Žurnal24 main
Zadnji Wigan je v tretjem kolu Premier League šokiral visokoleteči Tottenham. Wayne Rooney je prekinil strelski post. Man U je zmagal 3:0. Sunderland je porazil Man City z golom v zadnji minuti.

Fernando Torres je za Liverpool zadel prvič po 10 tekmah posta in z 1:0 so v nedeljo popoldne premagali West Brom. Teden dni prej so redsi z 0:3 izgubili proti zapravljivemu Manchester Cityju. To nedeljo pa so sinjemodri pokazali, da milijoni ne pomenijo zmag. Z 1:0 so jih premagali nogometaši Sunderlanda, potem ko je v zadnji minuti z bele točke zadel Darren Bent. "Fernando se bori, da bi bil spet v svoji pravi formi. Do tega mu manjkata še dve, tri tekme. Ta gol mu bo dal dodatnega elana," je o pomembnosti vrnitve španskega reprezentanta v formo po zmagi govoril trener Roy Hodgson.

Newcastle United se je okrepil z dosedanjim napadalcem Marseilla Hatemom Ben Arfo. Lani je dal v Ligue 1 18 golov. "Newcastle je bil moja največja želja," je Hatem dejal ob podpisu.

Chelsea naslov prvaka še naprej brani z odliko. Po dveh zmagah s 6:0 so tokrat slavili z 2:0. Stoke City bi lahko padel tudi s 3:0, a je Frank Lampard v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko. Angleški reprezentant bo moral naslednji teden na operacijo diskus hernie in bo tako z igrišč odstoten vsaj dva tedna. Gola sta zabila Florent Malouda in Didier Drogba. Z devetimi točkami modri tako ostajajo na prvem mestu Premier League."Vemo, da ne bomo na vsaki tekmi dali šest golov, dovolj je že da damo enega, če osvojimo vse tri točke. Ta hip res uživamo v tekmah in rezultatih," z velikim nasmeškom pove John Obi Mikel. "Nismo igrali najbolje, a smo zmagali, nismo dobili gola in zato smo lahko zadovoljni," je misli strnil trener Carlo Ancelotti.

Nismo dobili gola in zato smo lahko zadovoljni.
Carlo Ancelotti

S sedmimi točkami Chelseaju sledi Arsenal. Ta je v soboto popoldne odprl tretje kolo s tekmo z Blackburnoml. Z zadetkoma Thea Walcotta (njegov četrti na zadnjih dveh tekmah) in Andreja Aršavina so vknjižili drugo zmago letos (2:1). "Igralca sodiš po statistiki, po golih, po podajah in njegovo številke so že zdaj impresivne," je na dušo Walcottu pihal Arsene Wenger. A trener topničarjev ima tudi skrbi, saj je moral že v prvem polčasu v slačilnico Robin van Persie (zvin gležnja).

Z zmago 3:0 na večerni tekmi z West Hamom so Arsenal na drugem mestu ujeli nogometaši Manchester Uniteda. Prvi gol je dosegel Wayne Rooney (z enajstih metrov) in tako prekinil strelski post, ki se je vlekel že vse od marca (od tekme četrtfinala Lige prvakov proti Bayernu). Za presenečenje kola so poskrbeli nogometaši Wigana. Z 1:0 so šokirali Tottenham, ki si je sredi tedna priigral Ligo prvakov. Wigan je bil pred to tekmo z 10 prejetimi zadetki najslabša ekipa sezone. Pred letom dni je Wigan na White Hart Laneu izgubil z 1:9. Prva domača tekma Blackpoola v prvi angleški ligi po letu 1971 se je končala z remijem s Fulhamom 2:2.

Lestvica:
1. Chelsea 9
2. Arsenel 7
3. Manchester U 7
4. Aston Villa 6
5. Bolton 5
...
18. Everton 1
19. Stoke 0
20. West Ham 0

Premier League, 3. kolo:

Blackburn : Arsenal 1:2 (1:1)
Diouf (27); Walcott (20), Aršavin (52)

Blackpool : Fulham 2:2 (0:1)
Pantsil (71/ag),Varney (76); Zamora (35), Etuhu (87)

Chealsea : Stoke City 2:0 (1:0)
Malouda (32), Drogba (77/11m)

Tottenham : Wigan 0:1 (0:0)
Rodallega (80)

Wolverhampton : Newcastle United 1:1 (1:0)
Blake (44); Carroll (63)

 Manchester United : West Ham 3:0 (1:0)
Rooney (33/11m), Nani (50), Berbatov (69)

Bolton : Birmingham 2:2 (0:1)
Davies( 71/11m), Blake (81); Johnson (4), Gardner (51)

Liverpool : West Bromwich 1:0 (0:0)
Torres (66)

Sunderland : Manchester City 1:0 (0:0)
Bent (90/11m)

Aston Villa : Everton 1:0 (1:0)
Young (7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.