Šport > Nogomet
490 ogledov

Zvezdnik Bundeslige uspešno operiran po raku testisov

Jean-Paul Boetius Profimedia
Igralec berlinske Herthe Boetius, ki je zbolel za rakom na modih, je bil uspešno operiran.

Krilni igralec berlinske Herthe Jean-Paul Boetius je uspešno prestal operacijo, potem ko so mu odkrili raka na modih, s čimer je postal četrti igralec nemške nogometne bundeslige letos s takšno diagnozo.

Osemindvajsetletni Boetius, ki je poleti prišel v nemško prestolnico iz Mainza, je sicer novico izvedel po urološkem pregledu v sredo.

Boetius se je tako pridružil soigralcu Marcu Richterju, Timu Baumgartlu iz Union Berlina in Sebastienu Hallerju iz Borussie Dortmund na zdravljenju bolezni.

Tako Richter kot Baumgartl sta se od takrat uspešno vrnila na igrišče, medtem ko je Haller trenutno na kemoterapiji, potem ko so mu julija postavili diagnozo.

"Kot družina Herthe bomo tesno stali skupaj," je v izjavi, objavljeni v četrtek, dejal nogometni direktor Herthe Fredi Bobič. "Ne glede na to, kako grenka je ta novica, smo polni upanja in zaupanja, da bo Jean-Paul čim prej ozdravel in se vrnil v naš krog."

Zdravniško osebje je nemudoma odreagiralo, Boetius je bil nemudoma sprejet v bolnišnico, kjer je že prestal operacijo. Po opravljenem posegu se je že oglasil preko svojega Instagram profila, kjer se je zahvalil ekipi in navijačem, obenem pa vse razveselil z novico, da je bila operacija uspešna.

"Operacija je opravljena in uspešna. Hvala vsem za lepa in vzpodbudna sporočila. Zaradi vas se počutim blagoslovljeno in privilegirano. Še posebej pa bi se zahvalil Herthi ter zdravniški ekipi, ki mi je pomagala v nastali situaciji."

Klaus-Peter Dieckmann, direktor centra za preiskovanje tumorjev na modih na kliniki Asklepios v Hamburgu, je dejal, da ni povezave med športom in rakom, nemški tiskovni agenciji SID pa je povedal, da so moški v profesionalni športni dobi dovzetni za to bolezen.

"Ko moški zbolijo za rakom v tej starosti, med 20 in 40 letom, je to skoraj vedno rak testisov," je dejal. "Zato ni presenetljivo, da so igralci bundeslige prizadeti."

V skladu s pravili lige igralcev elitnega nemškega prvenstva ne pregledujejo redno za raka na modih, čeprav so nekateri klubi, kot je Union Berlin, začeli pregledovati svoje igralce za to bolezen.

 
Komentarjev 1
  • Kmodri 21:05 25.september 2022.

    Pravočasno odkritje vodi v popolno ozdravitev. Zato si le pretipajte testisa!