Šport > Nogomet
2833 ogledov

Nogometaš priznal homoseksualnost: "Teža sveta je padla z mojih ramen"

Zander Murray Profimedia
Murray prvi škotski nogometaš, ki se je razkril kot gej

Škotski nogometni napadalec Zander Murray je v petek postal prvi škotski nogometaš, ki se je javnosti razkril kot homoseksualec. Murray, ki igra v peti škotski ligi pri klubu Gala Fairydean Rovers, pravi, da je odločitev sprejel zato, da pomaga drugim, ki želijo javno razkriti svojo spolno usmerjenost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Murray dodaja, da sta ga k temu spodbudila škotska sodnika Craig Napier in Lloyd Wilson, ki sta junija v javnosti razkrila homoseksualnost in takrat postala prvi istospolno usmerjeni osebi v škotskem nogometu po Justinu Fashanu. Fashanu je bil sicer Anglež, a je v svoji karieri med drugimi igral tudi na Škotskem.

Maja je Blackpoolov nogometaš Jake Daniels postal prvi profesionalni britanski igralec, ki je javno priznal istospolno usmerjenost po Fashanu, ki je to storil leta 1990.

"Zdi se mi, kot da je teža sveta padla z mojih ramen. Želim pomagati tudi drugim igralcem, ki se spopadajo s tem, saj se moški, zlasti nogometaši, s tem ne soočajo zlahka," je Murray povedal za klubsko spletno stran.

Škot je pohvalil tudi podporo, ki jo je dobil od klubskih soigralcev. "Fantje v klubu so bili zelo naklonjeni. Z vsemi v klubu sem zelo povezan in podpora me je navdušila. Preden se razkriješ, misliš na najhuje in da se bodo ljudje obrnili proti tebi. Čudovito je, kako veliko podporo sem imel," pravi 30-letni napadalec.

"Veseli nas, da se počuti udobno in se je razkril. Pokazal je veliko hrabrost in prepričan sem, da bo dobil podporo, ki si jo zasluži," je dodal predsednik kluba Ryan Cass.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice