Senzacija s Hrvaške: Kek v pogovorih z Dinamom!

Foto: Epa
Foto: Epa
Mediji pri naših južnih sosedih poročajo o morebitni odmevni selitvi.
Oglej si celoten članek

Matjaž Kek je na Hrvaškem opravil odlično delo. Med letoma 2013 in 2018 je bil trener Rijeke, s katero je prekinil dominacijo zagreškega Dinama in leta 2017 osvojil državni naslov, ki ga je obogatil še z dvema pokalnima naslovoma.

In prav Dinamo, ki se je pred nekaj dnevi razšel s trenerjem Igorjem Jovičevićem, je zelo zainteresiran za Kekove usluge.

Po Jovičevićevem odhodu je mesto šefa stroke zasedel Zoran Mamić, a gre le za začasno rešitev. "Modri" iščejo dologoročno opcijo in oko so vrgli na Štajerca.

Sprememba Mamić spet na klopi Dinama

Kek je trenutno seveda selektor reprezentance Slovenije, pogodbo z NZS ima podpisano do leta 2022. Po poročanju Sportskih novosti so se pogovori med Dinamom in Kekom že začeli, Slovenec pa bi moral od odhodu seveda najprej rešiti svoj status na klopi izbrane vrste.

Dinamo ima izjemno finančno moč v primerjavi z ostalimi klubi zahodnega Balkana in Keku bi zagotovo lahko ponudil večjo plačo kot mu jo nudi NZS. 

Za Slovenca je gotovo zelo vabljiva tudi Dinamova moč na igrišču, saj mu dominacija v HNL prinaša redno igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov, kjer Zagrebčani uživajo status nosilcev.

Pretres v Zagrebu! Slovenec odnesel trenerja zagrebškega Dinama

V preteklosti so Keka večkrat povezovali s klopjo splitskega Hajduka, katerega navijač je bil v mladosti. Na klop Dinama pa so v preteklosti že selili Srečka Katanca. Noben scenarij se ni uresničil.

Foto: Epa Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.