Senzacionalen prvak v eni najmočnejših evropskih lig

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometašem Basakšehirja je senzacionalno pripadel naslov v Turčiji.
Oglej si celoten članek

Nogometaši istanbulskega Basaksehirja so prvič v zgodovini osvojili naslov turških prvakov in v mestnem rivalstvu prehiteli klubske velikane Galatasaray, Fenerbahče in Bešiktaš. Do naslova so prišli po zmagi z 1:0 (1:0) nad Kayserisporjem, ki ga vodi hrvaški strokovnjak Robert Prosinečki, eden od kandidatov za trenerja zagrebškega Dinama.

Foto: Profimedia Istanbul Basaksehir

Basakšehirju, klub je bil ustanovljen šele leta 1990, je do naslova pomagal tudi drugouvrščeni Trabzonspor. Ta je na domačem igrišču zapravil vodstvo s 3:1 in na koncu izgubil proti Konyasporju s 3:4 (1:1), ki si je zagotovil obstanek, in dva kroga pred koncem za tekmeci iz turške metropole zaostaja za neulovljivih sedem točk. Tekmo v Istanbulu je v 19. minuti odločil Tekdemir.

Foto: Profimedia Istanbul Basaksehir

Turška liga je bila ustanovljena leta 1959, Basakšehir pa je šele šesti klub z naslovom prvaka v zgodovini. Galatasaray je doslej zbral 22 naslovov, Fenerbahče 19, Bešiktaš 15, Trabzonspor šest in enega Bursaspor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.