Šport > Nogomet
216 ogledov

Senzacionalen prvak v eni najmočnejših evropskih lig

Istanbul Basaksehir Profimedia
Nogometašem Basakšehirja je senzacionalno pripadel naslov v Turčiji.

Nogometaši istanbulskega Basaksehirja so prvič v zgodovini osvojili naslov turških prvakov in v mestnem rivalstvu prehiteli klubske velikane Galatasaray, Fenerbahče in Bešiktaš. Do naslova so prišli po zmagi z 1:0 (1:0) nad Kayserisporjem, ki ga vodi hrvaški strokovnjak Robert Prosinečki, eden od kandidatov za trenerja zagrebškega Dinama.

Istanbul Basaksehir | Avtor: Profimedia Profimedia

Basakšehirju, klub je bil ustanovljen šele leta 1990, je do naslova pomagal tudi drugouvrščeni Trabzonspor. Ta je na domačem igrišču zapravil vodstvo s 3:1 in na koncu izgubil proti Konyasporju s 3:4 (1:1), ki si je zagotovil obstanek, in dva kroga pred koncem za tekmeci iz turške metropole zaostaja za neulovljivih sedem točk. Tekmo v Istanbulu je v 19. minuti odločil Tekdemir.

Istanbul Basaksehir | Avtor: Profimedia Profimedia

Turška liga je bila ustanovljena leta 1959, Basakšehir pa je šele šesti klub z naslovom prvaka v zgodovini. Galatasaray je doslej zbral 22 naslovov, Fenerbahče 19, Bešiktaš 15, Trabzonspor šest in enega Bursaspor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice