Seongnam za nagrado z Interjem

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Seongnam je v zadnjem četrtfinalu na svetovnem klubskem prvenstvu s 4:1 premagal Al Wahdo in se bo za nagrado v polfinalu pomeril z Interjem. V drugem polfinalu Mazembe Lubumbashi in Internacional.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Seongnama so zadnji polfinalisti klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju. Azijski prvaki so v sobotnem četrtfinalu premagali domačega prvaka Al Wahdo s 4:1 (2:1). Južnokorejci se bodo v sredinem polfinalu pomerili z evropskim prvakom Interjem iz Milana.

Azijske prvake je v vodstvo že v četrti minuti popeljal kolumbijski vezist Mauricio Molina. Brazilec Fernando Baiano je izid izenačil v 27. minuti, a vsega tri minute pozneje so Južnokorejci spet vodili po zadetku Avstralca Saše Ognenovskega. V drugem polčasu so Korejci v 71. minuti še povišali prednost prek Choi Sung-Kuka, zmago pa potrdili v 81. minuti, ko se je med strelce vpisal še Cho Dong-Geon.

V prvem polfinalnem dvoboju se bosta v torek srečala južnoameriški prvak Internacional iz Porto Alegreja in afriški prvak Mazembe Lubumbashi iz Demokratične republike Kongo. Slednji je v petkovem četrtfinalu malce presenetljivo z 1:0 izločil mehiško Pachuco.

Ta se bo skupaj z Al Wahdo v sredo merila za končno peto mesto. Zadnje, sedmo mesto, je zasedel Hekari United iz Papue in Nove Gvineje.

Svetovno klubsko prvenstvo:


Četrtfinale:

Mazembe Lubumbashi : Pachuca 1:0 (1:0)
Mbenza (21)
RK: Sunzuja (81/Mazembe)

Al-Wehda : Seongnam 1:4 (1:2)
Baiano (27); Molina (4), Ognenovski (30), Kuk (71), Geon (81)

Polfinale, torek ob 17.00:

Mazembe Lubumbashi - Internacional Porto Alegre

Sreda, ob 18.00:

Seongnam - Inter Milano

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.