Serena kot prva v polfinale

Foto: EPA
Foto: EPA
Serena Williams je v četrtfinalu Wimbledona z 2:0 v nizih ugnala branilko naslova Petro Kvitovo in se kot prva uvrstila v polfinale. Med najboljše štiri tudi Angelique Kerber in Viktorija Azarenka.
Oglej si celoten članek

Američanka Serena Williams se je na teniškem turnirju v Wimbledonu uvrstila v polfinale. Williamsova je danes s 6:3 in 7:5 premagala branilko naslova, Čehinjo Petro Kvitovo. Williamsova, šesta igralka sveta, lovi na grand slamu v Wimbledonu peto zmago, tokrat pa je Čehinjo v medsebojnih dvobojih ugnala že tretjič.

Williamsova se bo v polfinalu pomerila z drugo nosilko, Belorusinjo Viktorijo Azarenka. Slednja je bila v zadnjem dvoboju dneva boljša od Avstrijke Tamire Paszek s 6:3 in 7:6 (4).

V ženski konkurenci si je polfinalni nastop zagotovila tudi Nemka Angelique Kerber. Osma nosilka je v četrtfinalu premagala rojakinjo Sabine Lisicki s 6:3, 6:7 (7) in 7:5.

Na moškem delu turnirja so bili danes na sporedu dvoboji osmine finala. Domači up Andy Murray je bil boljši od Hrvata Marina Čilića s 7:5, 6:2 in 6:3. V četrtfinalu bosta zaigrala tudi dva Nemca Florian Mayer in Philipp Kohlschreiber. Mayer je s 6:3, 6:1, 3:6 in 6:2 premagal Francoza Richarda Gasqueta, Kohlschreiber pa je bil s 6:1, 7:6 (4) in 6:3 boljši od Američana Briana Bakerja. Peti nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga je v štirih nizih s 4:6, 7:6 (4), 6:4 in 6:4 ugnal Američana Mardyja Fisha.

Edini slovenski teniški igralki, ki na turnirju za veliki slam v Wimbledonu še nista končali nastopov, sta Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Obe nastopata v konkurenci mešanih dvojic, a so danes prireditelji zaradi dežja njuna dvoboja odpovedali.

Potem ko sta branilki naslova v Wimbledonu, Slovenka Katarina Srebotnik in njena češka soigralka Kveta Peschke izpadli v 2. kolu ženskih dvojic, je bila Srebotnikova uspešnejša v mešanih dvojicah. V paru s Srbom Nenadom Zimonjićem je v drugem krogu z 2:1 v nizih izločila britanski par Heather Watson - Ross Hutchins. Zimonjić in Srebotnikova, ki sta v konkurenci mešanih dvojic tretja nosilca, sta v drugem kolu zmagala s 5:7, 6:4 in 6:4. Za vstop v četrtfinale se bosta pomerila s še eno britansko navezo, Kenneth Skupski - Melanie South.

V mešanih dvojicah je uspešno turnir prav tako že pred dnevi začela tudi Andreja Klepač, ki nastopa v paru s Švedom Johanom Brunströmom. Po zmagi v prvem krogu slovensko-švedsko dvojico čaka dvoboj drugega kola proti prvima nosilcema tekmovanja mešanih parov, Američanoma Bobu Bryanu in Liezel Huber.

Wimbledon, četrtfinale (Ž):

Serena Williams (ZDA, 6) : Petra Kvitova (Češ, 4) 6:3, 7:5
Angelique Kerber (Nem, 8) : Sabine Lisicki (Nem, 15) 6:3, 6:7 (7), 7:5
Viktorija Azarenka (Blr, 2) : Tamira Paszek (Avt) 6:3, 7:6 (4)

Agnieszka Radwanska (Pol, 3) – Marija Kirilenko (Rus, 17)

Wimbledon, osmina finala (M):

Florian Mayer (Nem/31) : Richard Gasquet (Fra/18) 6:3, 6:1, 3:6, 6:2
Andy Murray (VBr/4) : Marin Čilić (Hrv/16) 7:5, 6:2, 6:3
Philipp Kohlschreiber (Nem/27) : Brian Baker (ZDA) 6:1, 7:6 (4), 6:3
David Ferrer (Špa/7) : Juan Martin del Potro (Arg/9) 6:3, 6:2, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/5) : Mardy Fish (ZDA/10) 4:6, 7:6 (4), 6:4, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.