Šport
40 ogledov

Serena kot prva v polfinale

Serena Williams Wimbledon EPA
Serena Williams je v četrtfinalu Wimbledona z 2:0 v nizih ugnala branilko naslova Petro Kvitovo in se kot prva uvrstila v polfinale. Med najboljše štiri tudi Angelique Kerber in Viktorija Azarenka.

Američanka Serena Williams se je na teniškem turnirju v Wimbledonu uvrstila v polfinale. Williamsova je danes s 6:3 in 7:5 premagala branilko naslova, Čehinjo Petro Kvitovo. Williamsova, šesta igralka sveta, lovi na grand slamu v Wimbledonu peto zmago, tokrat pa je Čehinjo v medsebojnih dvobojih ugnala že tretjič.

Williamsova se bo v polfinalu pomerila z drugo nosilko, Belorusinjo Viktorijo Azarenka. Slednja je bila v zadnjem dvoboju dneva boljša od Avstrijke Tamire Paszek s 6:3 in 7:6 (4).

V ženski konkurenci si je polfinalni nastop zagotovila tudi Nemka Angelique Kerber. Osma nosilka je v četrtfinalu premagala rojakinjo Sabine Lisicki s 6:3, 6:7 (7) in 7:5.

Na moškem delu turnirja so bili danes na sporedu dvoboji osmine finala. Domači up Andy Murray je bil boljši od Hrvata Marina Čilića s 7:5, 6:2 in 6:3. V četrtfinalu bosta zaigrala tudi dva Nemca Florian Mayer in Philipp Kohlschreiber. Mayer je s 6:3, 6:1, 3:6 in 6:2 premagal Francoza Richarda Gasqueta, Kohlschreiber pa je bil s 6:1, 7:6 (4) in 6:3 boljši od Američana Briana Bakerja. Peti nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga je v štirih nizih s 4:6, 7:6 (4), 6:4 in 6:4 ugnal Američana Mardyja Fisha.

Edini slovenski teniški igralki, ki na turnirju za veliki slam v Wimbledonu še nista končali nastopov, sta Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Obe nastopata v konkurenci mešanih dvojic, a so danes prireditelji zaradi dežja njuna dvoboja odpovedali.

Potem ko sta branilki naslova v Wimbledonu, Slovenka Katarina Srebotnik in njena češka soigralka Kveta Peschke izpadli v 2. kolu ženskih dvojic, je bila Srebotnikova uspešnejša v mešanih dvojicah. V paru s Srbom Nenadom Zimonjićem je v drugem krogu z 2:1 v nizih izločila britanski par Heather Watson - Ross Hutchins. Zimonjić in Srebotnikova, ki sta v konkurenci mešanih dvojic tretja nosilca, sta v drugem kolu zmagala s 5:7, 6:4 in 6:4. Za vstop v četrtfinale se bosta pomerila s še eno britansko navezo, Kenneth Skupski - Melanie South.

V mešanih dvojicah je uspešno turnir prav tako že pred dnevi začela tudi Andreja Klepač, ki nastopa v paru s Švedom Johanom Brunströmom. Po zmagi v prvem krogu slovensko-švedsko dvojico čaka dvoboj drugega kola proti prvima nosilcema tekmovanja mešanih parov, Američanoma Bobu Bryanu in Liezel Huber.

Wimbledon, četrtfinale (Ž):

Serena Williams (ZDA, 6) : Petra Kvitova (Češ, 4) 6:3, 7:5
Angelique Kerber (Nem, 8) : Sabine Lisicki (Nem, 15) 6:3, 6:7 (7), 7:5
Viktorija Azarenka (Blr, 2) : Tamira Paszek (Avt) 6:3, 7:6 (4)

Agnieszka Radwanska (Pol, 3) – Marija Kirilenko (Rus, 17)

Wimbledon, osmina finala (M):

Florian Mayer (Nem/31) : Richard Gasquet (Fra/18) 6:3, 6:1, 3:6, 6:2
Andy Murray (VBr/4) : Marin Čilić (Hrv/16) 7:5, 6:2, 6:3
Philipp Kohlschreiber (Nem/27) : Brian Baker (ZDA) 6:1, 7:6 (4), 6:3
David Ferrer (Špa/7) : Juan Martin del Potro (Arg/9) 6:3, 6:2, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/5) : Mardy Fish (ZDA/10) 4:6, 7:6 (4), 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.