Serena pometla s sestro

Foto: Žurnal24 Serena Williams je bila že 13. boljša od svoje sestre na 23 dvobojih. FOTO: Reut Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 V nedeljo je osvojila Doho, danes je tudi uradno nova številka 1. FOTO: Reuters Foto: Žurnal24
Sestrski finale na zaključnem turnirju v Dohi je zasluženo dobila Serena Williams. Že po prvem kolu turnirja je bilo jasno, da se bo Serena znova povzpela na vrh svetovnega tenisa.
Oglej si celoten članek

Venus in Serena Williams sta danes v Dohi uprizorili že 11. sestrski finale v seriji WTA. Boljša je bila pričakovano mlajša od sester, Serena, ki tako v medsebojnih obračunih proti Venus vodi že s 13:10.

V finale letošnjega sklepnega turnirja WTA sta se obe uvrstili iz kostanjeve skupine, kjer je Serena s tremi zmagami pometla s konkurenco, medtem ko je Venus napredovala s samo eno zmago, in sicer proti Svetlani Kuznjecovi. Uvrstitev v polfinale ji je zagotovila prav Kuznjecova, ki je na odločilni tekmi skupine premagala svojo rojakinjo Eleno Dementijevo.

Za finale se je morala Venus pomeriti z Jeleno Janković, katero je, kljub velikim nihanjem v igri, vendarle premagala in se po treh nizih veselila možnosti ubranitve naslova na turnirju v Dohi. Njena sestra se je v polfinalu pomerila z Caroline Wozniacki, ki je po izgubljenem prvem nizu, predala tekmo zaradi poškodbe stegnske mišice.

Tudi sicer so letošnji finalni turnir v Dohi zaznamovale poškodbe. Najprej je s tekmovanjem zaključila sedaj že nekdanja prva igralka sveta, Dinara Safina, nato so seznam poškodovanih igralk podaljšale še Vera Zvonareva, Viktorija Azarenka ter včeraj še Caroline Wozniacki.

Serena je z današnjo zmago zgolj potrdila, kar se je vedelo že nekaj časa. Postala je nova številka ena ženskega tenisa. Svoji starejši sestri je servis odvzela že v tretji igri ter povedla z 2:1. Venus igra nikakor ni stekla, težave je imela predvsem s svojim servisom in po dveh dvojnih napakah v sedmi igri je semafor kazal že rezultat 5:2. Serena je nato dobila igro na svoj servis ter povedla z 1:0 v nizih.

V drugem nizu smo spremljali zelo izenačen dvoboj, predvsem na servis Venus, saj je Serena na svoj servis svojo starejšo sestro kar v petih igrah pustila na ničli. Po uri in 20 minut  igre je bil rezultat 6:6 in lahko se je začela podaljšana igra, kjer je Serena hitro povedla s 4:1. Venus je nato uspelo znižati na 5:4, toda za preobrat ji je zmanjkalo moči. S 7:4 je bila boljša Serena, ki se je tako lahko veselila svoje osme zmage nad starejšo sestro v finalih turnirjev WTA ter ponovnega vzpona na prvo mesto lestvice WTA.

Zaključni turnir WTA, Doha,
Finale:

S. Williams (ZDA) : V. Villiams 6:2, 7:6(4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.