Šport
14 ogledov

Serena pometla s sestro

Serena Williams je bila že 13. boljša od svoje sestre na 23 dvobojih. FOTO: Reut
1/13
Žurnal24 main
Sestrski finale na zaključnem turnirju v Dohi je zasluženo dobila Serena Williams. Že po prvem kolu turnirja je bilo jasno, da se bo Serena znova povzpela na vrh svetovnega tenisa.

Venus in Serena Williams sta danes v Dohi uprizorili že 11. sestrski finale v seriji WTA. Boljša je bila pričakovano mlajša od sester, Serena, ki tako v medsebojnih obračunih proti Venus vodi že s 13:10.

V finale letošnjega sklepnega turnirja WTA sta se obe uvrstili iz kostanjeve skupine, kjer je Serena s tremi zmagami pometla s konkurenco, medtem ko je Venus napredovala s samo eno zmago, in sicer proti Svetlani Kuznjecovi. Uvrstitev v polfinale ji je zagotovila prav Kuznjecova, ki je na odločilni tekmi skupine premagala svojo rojakinjo Eleno Dementijevo.

Za finale se je morala Venus pomeriti z Jeleno Janković, katero je, kljub velikim nihanjem v igri, vendarle premagala in se po treh nizih veselila možnosti ubranitve naslova na turnirju v Dohi. Njena sestra se je v polfinalu pomerila z Caroline Wozniacki, ki je po izgubljenem prvem nizu, predala tekmo zaradi poškodbe stegnske mišice.

Tudi sicer so letošnji finalni turnir v Dohi zaznamovale poškodbe. Najprej je s tekmovanjem zaključila sedaj že nekdanja prva igralka sveta, Dinara Safina, nato so seznam poškodovanih igralk podaljšale še Vera Zvonareva, Viktorija Azarenka ter včeraj še Caroline Wozniacki.

Serena je z današnjo zmago zgolj potrdila, kar se je vedelo že nekaj časa. Postala je nova številka ena ženskega tenisa. Svoji starejši sestri je servis odvzela že v tretji igri ter povedla z 2:1. Venus igra nikakor ni stekla, težave je imela predvsem s svojim servisom in po dveh dvojnih napakah v sedmi igri je semafor kazal že rezultat 5:2. Serena je nato dobila igro na svoj servis ter povedla z 1:0 v nizih.

V drugem nizu smo spremljali zelo izenačen dvoboj, predvsem na servis Venus, saj je Serena na svoj servis svojo starejšo sestro kar v petih igrah pustila na ničli. Po uri in 20 minut  igre je bil rezultat 6:6 in lahko se je začela podaljšana igra, kjer je Serena hitro povedla s 4:1. Venus je nato uspelo znižati na 5:4, toda za preobrat ji je zmanjkalo moči. S 7:4 je bila boljša Serena, ki se je tako lahko veselila svoje osme zmage nad starejšo sestro v finalih turnirjev WTA ter ponovnega vzpona na prvo mesto lestvice WTA.

Zaključni turnir WTA, Doha,
Finale:

S. Williams (ZDA) : V. Villiams 6:2, 7:6(4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.