Serena v prvi finale po več kot letu

Foto: EPA serena williams stanford 2011 Foto: EPA marija šarapova stanford 2011 Foto: EPA serena williams stanford 2011 Foto: EPA marija šarapova stanford 2011 Foto: EPA serena williams stanford 2011 Foto: EPA marija šarapova stanford 2011
Potem ko je v četrtfinalu Serena Williams gladko ugnala Marijo Šarapovo – v galeriji – je preskočila še Sabine Lisicki in se uvrstila v svoj prvi WTA-finale po več kot letu dni.
Oglej si celoten članek

Ameriška teniška igralka Serena Williams se po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vrača na stara pota. Na turnirju v Stanfordu se je po zmagi nad Nemko Sabine Lisicki s 6:1 in 6:2, za katero je potrebovala le 59 minut, uvrstila v finale, ki bo njen prvi po zmagi na lanskem Wimbledonu.

V nedeljskem finalu se bo igralka, ki na prvih dveh turnirjih po vrnitvi v Eastbournu in Wimbledonu ni imela uspeha in je na lestvici WTA zdrsnila na 169. mesto, pomerila s tretjo nosilko, Francozinjo Marion Bartoli. Slednja je polfinalni dvoboj proti Dominiki Cibulkovi dobila brez boja, saj se Slovakinja že nekaj časa bori s poškodbo, zdravniki pa so ji tokrat nastop odsvetovali.

Hrvat v finalu hrvaškega turnirja

V finalu teniškega turnirja ATP z nagradnim skladom 450 tisoč evrov v hrvaškem Umagu se bosta pomerila Hrvat Marin Čilić in Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov. Četrti nosilec Čilić je v sinočnjem polfinalu ugnal šestega nosilca Italijana Fabia Fogninija s 6:2 in 6:2, drugi nosilec Dolgopolov pa je bil boljši od branilca naslova Španca Juana Carlosa Ferrera s 6:4 in 6:4. Čilić je prvi Hrvat v finalu Umaga po letu 1990, ko je prvi zmagovalec po zmagi nad Goranom Ivaniševićem postal Goran Prpić.

Gstaad dobil Španec

Španec Marcel Granollers je zmagovalec teniškega turnirja v švicarskem Gstaadu z nagradnim skladom 450.000 evrov. Osmi nosilec je v finalu premagal rojaka, četrtega nosilca, Fernanda Verdasca s 6:4, 3:6 in 6:3. S tem je 25-letnik iz Barcelone, trenutno 45. igralec sveta, osvojil svoj drugi turnir v karieri, leta 2008 je zmagal v Houstonu, prav tako na peščenem igrišču. Verdasco pa tako ostaja brez turnirske zmage v letošnji sezoni.

Stanford, WTA, polfinale:

Marion Bartoli (Slk/3) : Dominika Cibulkova (Slk/8) predaja;
Serena Williams - Sabine Lisicki (Nem) 6:1, 6:2.

Umag, ATP, polfinale:

Marin Čilić (Hrv/4) : Fabio Fognini (Ita/6) 6:2, 6:2;
Aleksandr Dolgopolov (Ukr/2) : Juan Carlos Ferrero (Špa) 6:4, 6:4.

Gsaad, ATP, finale:

Marcel Granollers (Špa/8) : Fernando Verdasco (Špa/4) 6:4, 3:6, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.