Serie A: avtogol za 50 tisoč evrov

Italijanski nogometaš Andrea Masiello je v ponedeljek priznal, da je za avtogol, ki ga je proti koncu lanske sezone Serie A v dresu Barija dosegel na derbiju proti Lecceju, prejel 50 tisoč evrov. To je novo razkritje stavnega škandala, ki že dalj časa razjeda Apeninski polotok.
Oglej si celoten članek

Stavne mahinacije v Italiji kot kaže niso bile omejene samo na Serie B, saj so nova razkritja v povezavi z nečednimi posli zdaj prodrla tudi v najelitnejšo Serie A. V lanski sezoni naj bi nogometaši Barija, ki se je "boril za obstanek", v zameno za plačilo priredili rezultate različnih tekem, ki so na koncu odločale o potnikih v drugo ligo in kvalifikacijah za evropska tekmovanja.

Nekateri igalci Barija naj bi se ob vedno realnejši možnosti igranja v Serie B ustrašili, da ne bodo dobili plačila, kar naj bi po ugotovitvah preiskovalcev izkoristila balkanska združba, imenovana "Cigani". Nogometaši Barija so medtem že priznali nameščanje tekem, a so za to obtožili svoje najbolj goreče navijače (Ultras), zaradi katerih so prirejali rezultate na koncu sezone 2010/11.

Branilec Andrea Masiello je tako že priznal, da je ob porazu na južnjaškem derbiju z Leccejem namenoma zabil avtogol. Bari je 15. maja lani izgubil z 0:2, 27-letni nogometaš pa je do januarja letos še igral za prvoligaša Atalanto, ki je zaradi stavnih nečednosti sezono začela s točkovnim minusom šestih točk. Masiello naj bi za avtogol dobil 50 tisoč evrov nagrade, trenutno pa je v zaporu v Bariju. Zaradi varnosti so ga po razkritju premestili na bolnišnični oddelek.

Lecce si je z majsko zmago v Bariju dokončno zagotovil obstanek v prvi ligi, saj si je kolo pred koncem priboril neulovljivih pet točk prednosti pred Sampdorio. Domače moštvo je tekmovanje zaključilo z enim najnižjih izkupičkov vseh časov, saj so zbrali vsega 24 točk, šest manj od predzadnje Brescie in 58 manj od prvaka AC Milana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.