Šport > Nogomet
32 ogledov

Serie A: avtogol za 50 tisoč evrov

Masiello Bari Lecce Serie A avtogol Youtube
Italijanski nogometaš Andrea Masiello je v ponedeljek priznal, da je za avtogol, ki ga je proti koncu lanske sezone Serie A v dresu Barija dosegel na derbiju proti Lecceju, prejel 50 tisoč evrov. To je novo razkritje stavnega škandala, ki že dalj časa razjeda Apeninski polotok.

Stavne mahinacije v Italiji kot kaže niso bile omejene samo na Serie B, saj so nova razkritja v povezavi z nečednimi posli zdaj prodrla tudi v najelitnejšo Serie A. V lanski sezoni naj bi nogometaši Barija, ki se je "boril za obstanek", v zameno za plačilo priredili rezultate različnih tekem, ki so na koncu odločale o potnikih v drugo ligo in kvalifikacijah za evropska tekmovanja.

Nekateri igalci Barija naj bi se ob vedno realnejši možnosti igranja v Serie B ustrašili, da ne bodo dobili plačila, kar naj bi po ugotovitvah preiskovalcev izkoristila balkanska združba, imenovana "Cigani". Nogometaši Barija so medtem že priznali nameščanje tekem, a so za to obtožili svoje najbolj goreče navijače (Ultras), zaradi katerih so prirejali rezultate na koncu sezone 2010/11.

Branilec Andrea Masiello je tako že priznal, da je ob porazu na južnjaškem derbiju z Leccejem namenoma zabil avtogol. Bari je 15. maja lani izgubil z 0:2, 27-letni nogometaš pa je do januarja letos še igral za prvoligaša Atalanto, ki je zaradi stavnih nečednosti sezono začela s točkovnim minusom šestih točk. Masiello naj bi za avtogol dobil 50 tisoč evrov nagrade, trenutno pa je v zaporu v Bariju. Zaradi varnosti so ga po razkritju premestili na bolnišnični oddelek.

Lecce si je z majsko zmago v Bariju dokončno zagotovil obstanek v prvi ligi, saj si je kolo pred koncem priboril neulovljivih pet točk prednosti pred Sampdorio. Domače moštvo je tekmovanje zaključilo z enim najnižjih izkupičkov vseh časov, saj so zbrali vsega 24 točk, šest manj od predzadnje Brescie in 58 manj od prvaka AC Milana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.