Šermadini naslednik Boise in druščine

Foto: Žurnal24 Giorgi Šermadini na treningu pred tekmo z Efes Pilsnom. (Foto: www.alesfevzer.co
V primeru Giorgija Šermadinija priljubljeni novinarski izraz zamenjati klubske barve ne pride v poštev. Iz zeleno-belega Panathinaikosa se je podal v Olimpijo, ki prisega na enake barve.
Oglej si celoten članek
Ne spreglejte nocoj na zurnal24.si! Obračun Uniona Olimpije in Efes Pilsna (začetek ob 20.45, mi se javimo že prej) bomo iz Stožic spremljali v živo, nato pa vas čakajo obsežna fotogalerija, odmevi, intervjuji ... Se klikamo!

"Željko Obradović mi je dejal, da je zame bolje, da odidem v Olimpijo, saj v Panathinaikosu ne bi dobil toliko priložnosti. Povedal mi je, da je to priročno moštvo za moj napredek," pove 21-letni Gruzijec Giorgi Šermadini, ki je domačo ligo prerasel, v dobesednem in prenesenem pomenu, že pri 17 letih. Dosegal je povprečno več kot 33 točk in 18 skokov in se pred dvema sezonama napotil v Panathinaikos.

Zaradi bogatega nabora vrhunskih igralcev tam njegova minutaža ni bila visoka in Obradović ga je poslal na dodatno izobraževanje v Ljubljano, kjer še zdaleč ne bo prvi Gruzijec. Vladimer Stepania, Vladimer Boisa, Manučar Markoišvili "Ja, kar nekaj gruzijskih fantov je že bilo v Ljubljani. Upam, da bom šel po njihovi uspešni poti," doda 216 centimetrov visoki center, čigar odlika so blokade: "Mislim, da imamo dobro moštvo in kakovostnega trenerja, ki je bil nekdaj velik igralec." Za konec nas je zanimalo še, koliko slovenščine se je v prvih tednih v Ljubljani naučil Šermadini. "Hmm, znam reči hvala," se je namuznil gruzijski velikan in odbrzel v garderobo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.