Šport > Košarka
17 ogledov

Šermadini naslednik Boise in druščine

Giorgi Šermadini na treningu pred tekmo z Efes Pilsnom. (Foto: www.alesfevzer.co Žurnal24 main
V primeru Giorgija Šermadinija priljubljeni novinarski izraz zamenjati klubske barve ne pride v poštev. Iz zeleno-belega Panathinaikosa se je podal v Olimpijo, ki prisega na enake barve.
Ne spreglejte nocoj na zurnal24.si! Obračun Uniona Olimpije in Efes Pilsna (začetek ob 20.45, mi se javimo že prej) bomo iz Stožic spremljali v živo, nato pa vas čakajo obsežna fotogalerija, odmevi, intervjuji ... Se klikamo!

"Željko Obradović mi je dejal, da je zame bolje, da odidem v Olimpijo, saj v Panathinaikosu ne bi dobil toliko priložnosti. Povedal mi je, da je to priročno moštvo za moj napredek," pove 21-letni Gruzijec Giorgi Šermadini, ki je domačo ligo prerasel, v dobesednem in prenesenem pomenu, že pri 17 letih. Dosegal je povprečno več kot 33 točk in 18 skokov in se pred dvema sezonama napotil v Panathinaikos.

Zaradi bogatega nabora vrhunskih igralcev tam njegova minutaža ni bila visoka in Obradović ga je poslal na dodatno izobraževanje v Ljubljano, kjer še zdaleč ne bo prvi Gruzijec. Vladimer Stepania, Vladimer Boisa, Manučar Markoišvili "Ja, kar nekaj gruzijskih fantov je že bilo v Ljubljani. Upam, da bom šel po njihovi uspešni poti," doda 216 centimetrov visoki center, čigar odlika so blokade: "Mislim, da imamo dobro moštvo in kakovostnega trenerja, ki je bil nekdaj velik igralec." Za konec nas je zanimalo še, koliko slovenščine se je v prvih tednih v Ljubljani naučil Šermadini. "Hmm, znam reči hvala," se je namuznil gruzijski velikan in odbrzel v garderobo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.