Šest nastopov, tri uvrstitve v polfinale

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih je danes na 100 m prsno nastopila šesterica Slovencev.
Oglej si celoten članek

Tjaša Vozel, Peter John Stevens in debitant na velikih tekmovanjih Aljaž Kerč so se prebili v polfinalne boje, osvojili so 15. mesta. Stevens in Kerč v predtekmovanju dosegla enak izid 58,58. Vozlova se je z 1:06,43 osebnemu in slovenskemu rekordu približala na točno tri desetinke sekunde.

Zelo dober je bil tudi nastop mladinke Tine Čelik iz kranjskega Triglava. Ta je z 1:07,03 svoj mladinski državni rekord popravila za tri desetinke sekunde in bila 22. Nastope je odprla Radovljičanka Tjaša Pintar in z 1:07,73 zmagala v svoji skupini ter dosegla nov osebni rekord, ki je zadostoval za 29. mesto. Tara Vovk iz PK Ljubljana je bila z dosežkom 1:08,71 40.

EP Stevens šesti v Evropi

V moški konkurenci sta Slovenca dosegla enak izid, bolj zadovoljen pa je bil Kerč, saj je dosegel nov osebni rekord, nov osebni rekord pa je s 27,24 dosegel tudi na obratu na 50 metrih. Oba sta bila presrečna, da sta se izognila 16. mestu in s tem slovenskemu dodatnemu dvoboju za zadnje prosto mesto v popoldanskem programu.

Zelo zadovoljni pa so tudi v vodstvu slovenske odprave, saj se je osmerica od enajstih reprezentantov na polovici tekmovanja že vsaj enkrat uvrstila med najboljših 16 plavalcev v Evropi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.