Šport
36 ogledov

Šest nastopov, tri uvrstitve v polfinale

Tjaša Vozel Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih je danes na 100 m prsno nastopila šesterica Slovencev.

Tjaša Vozel, Peter John Stevens in debitant na velikih tekmovanjih Aljaž Kerč so se prebili v polfinalne boje, osvojili so 15. mesta. Stevens in Kerč v predtekmovanju dosegla enak izid 58,58. Vozlova se je z 1:06,43 osebnemu in slovenskemu rekordu približala na točno tri desetinke sekunde.

Zelo dober je bil tudi nastop mladinke Tine Čelik iz kranjskega Triglava. Ta je z 1:07,03 svoj mladinski državni rekord popravila za tri desetinke sekunde in bila 22. Nastope je odprla Radovljičanka Tjaša Pintar in z 1:07,73 zmagala v svoji skupini ter dosegla nov osebni rekord, ki je zadostoval za 29. mesto. Tara Vovk iz PK Ljubljana je bila z dosežkom 1:08,71 40.

Peter John Stevens EP Šport Stevens šesti v Evropi

V moški konkurenci sta Slovenca dosegla enak izid, bolj zadovoljen pa je bil Kerč, saj je dosegel nov osebni rekord, nov osebni rekord pa je s 27,24 dosegel tudi na obratu na 50 metrih. Oba sta bila presrečna, da sta se izognila 16. mestu in s tem slovenskemu dodatnemu dvoboju za zadnje prosto mesto v popoldanskem programu.

Zelo zadovoljni pa so tudi v vodstvu slovenske odprave, saj se je osmerica od enajstih reprezentantov na polovici tekmovanja že vsaj enkrat uvrstila med najboljših 16 plavalcev v Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.