Šest polfinalistov na testu olimpijske proge

Foto: Nina Jelenc
Foto: Nina Jelenc
Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so kot prvi slovenski športniki preizkusili olimpijsko progo za London 2012. Prek kvalifikacij je v nedeljski polfinale napredovalo šest čolnov.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah testne tekme pred olimpijskimi igrami v Londonu je uspešno nastopila večina slovenskih slalomistov na divjih vodah. Najboljšo slovensko kvalifikacijsko uvrstitev sta dosegla Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila druga. V nedeljskem polfinalu bodo nastopili še kajakaša Peter Kauzer in Jure Meglič, kanuist Benjamin Savšek ter kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj. Brez vnovičnega nastopa je ostal le kanuist Anže Berčič.

Božič in Taljat sta zaostala sta za Petrom in Ladislavom Škantarjem iz Slovaške. Kauzer je med kajakaši zasedel sedmo mesto, a s svojo vožnjo ni bil zadovoljen, Meglič pa je zasedel deseto mesto. Kragljeva je dosegla deveti čas kvalifikacij, Terčeljeva pa je s petnajstim mestom kot zadnja ujela napredovanje. Kanuistu Berčiču, ki je bil 13., se je polfinale izmuznil za dobrih 20 stotink sekunde. Savšek je bil deveti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.