Šest tekem kazni za nalet na Hebarja

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Hokejist ekipe Graz 99ers Rodi Wade Short je dobil šest tekem prepovedi nastopanja v ligi Ebel. Vodstvo tekmovanja mu je takšno kazen izreklo zaradi grobega naleta na Andreja Hebarja na četrtkovi tekmi s Tilio Olimpijo.
Oglej si celoten članek

Rodi Wade Short je v šesti minuti nadaljevanja tekme – v nedeljo so jo po dveh tretjinah prekinili zaradi slabega ledu v dvorani Tivoli, sinoči pa so odigrali samo zadnjo tretjino – ob ogradi z dvignjenim komolcem naletel na Andreja Hebarja in ga zadel v glavo. Napadalec slovenskih podprvakov je za nekaj minut obležal na ledu, nato pa ob pomoči soigralcev odšel v slačilnico. Iz ljubljanskega kluba so sporočili, da je Hebar utrpel pretres možganov, za zdaj pa še ni znano, kako dolgo ne bo mogel igrati. Zanesljivo pa bo moral izpustiti tudi današnji večerni derbi tretjega kola lige Ebel z Acroni Jesenicami.

Enako kazen, šest tekem prepovedi, je po nedeljski tekmi med Jeseničani in Celovčani dobil tudi celovški hokejist Johannes Kirisits zaradi grobega prekrška nad Matevžem Ermanom; slovenskega igralca so morali takrat z ledu odpeljati na nosilih, zdravniki pa so mu predpisali vsaj teden dni mirovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.