Šport
25 ogledov

Šest tekem kazni za nalet na Hebarja

Tilia Olimpija Andrej Hebar Boštjan Tacol
Hokejist ekipe Graz 99ers Rodi Wade Short je dobil šest tekem prepovedi nastopanja v ligi Ebel. Vodstvo tekmovanja mu je takšno kazen izreklo zaradi grobega naleta na Andreja Hebarja na četrtkovi tekmi s Tilio Olimpijo.

Rodi Wade Short je v šesti minuti nadaljevanja tekme – v nedeljo so jo po dveh tretjinah prekinili zaradi slabega ledu v dvorani Tivoli, sinoči pa so odigrali samo zadnjo tretjino – ob ogradi z dvignjenim komolcem naletel na Andreja Hebarja in ga zadel v glavo. Napadalec slovenskih podprvakov je za nekaj minut obležal na ledu, nato pa ob pomoči soigralcev odšel v slačilnico. Iz ljubljanskega kluba so sporočili, da je Hebar utrpel pretres možganov, za zdaj pa še ni znano, kako dolgo ne bo mogel igrati. Zanesljivo pa bo moral izpustiti tudi današnji večerni derbi tretjega kola lige Ebel z Acroni Jesenicami.

Enako kazen, šest tekem prepovedi, je po nedeljski tekmi med Jeseničani in Celovčani dobil tudi celovški hokejist Johannes Kirisits zaradi grobega prekrška nad Matevžem Ermanom; slovenskega igralca so morali takrat z ledu odpeljati na nosilih, zdravniki pa so mu predpisali vsaj teden dni mirovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.