Šport
13 ogledov

Zmaji železarjem zadali še tretji poraz

acroni jesenice tilia olimpija 2011
1/5
Žurnal24 main
Ljubljanska Tilia Olimpija je v tretjem kolu lige Ebel na domačem ledu v večnem derbiju s 4:3 ugnala Acroni Jesenice, ki tako še naprej ostajajo brez zmage v letošnji sezoni. Na drugi strani so zmaji vpisali še tretjo zaporedno zmago.

Pred prvo uradno tekmo velikih slovenskih tekmecev v sezoni – ekipi sta med pripravami sicer že odigrali prijateljsko tekmo na Bledu, boljši so bili Ljubljančani – je bil položaj obeh ekip precej različen. Zeleno-beli so sezono začeli z dvema zmagama, drugo so dosegli le dan pred derbijem v nenavadni tekmi v dveh delih z Gradcem, Jeseničani pa z dvema porazoma. Obe ekipi sta bili tudi oslabljeni zaradi poškodb igralcev po grobih naletih tekmecev na prejšnjih dvobojih: pri gostih je manjkal Matevž Erman, pri domačih pa Andrej Hebar.

Začetek je pripadel gostom, a začetnega pritiska jim ni uspelo izkoristiti. Na drugi strani pa so bili Ljubljančani neučinkoviti ob igri z igralcem več, kar jih muči že vse od začetka sezone. Zelo blizu prvemu zadetku v power-playu je bil Žiga Pance, toda njegov strel v peti minuti je ustavila vratnica. Vratar Michal Fikrt tako ni klonil, njegov tekmec v zelenem dresu Jean Philippe Lamoureux pa prav tako ne, čeprav je nevarno zapretil Andrej Židan, jeseniška igra 5-4 pa se je nato končala brez nevarnejšega strela. V 13. minuti pa so domači povedli, potem ko je Ken Ograjenšek podal pred vrata, tam pa je bil na pravem mestu Matej Hočevar. Konec tretjine je bil spet v znamenju gostov, toda ne Jaka Ankerst ne Antti Pusa s streloma iz bližine nista znala premagati Lamoureuxa.

Jeseničani pa so nato v drugi tretjini v manj kot dveh minutah izid preobrnili. Za razliko od domačih hokejistov so bili zelo učinkoviti v igri z igralcem več. Najprej je kazen domačih izkoristil Marcus Olsson z natančnim strelom od daleč, takoj zatem pa so gostje ob izključitvi Scotta Hothama še enkrat premagali Lamoureuxa. Olimpija je nato, ko je imela sama prednost, spet zapravila dve priložnosti, enkrat je šel sodnik pogledat posnetek, vendar Žigi Pancetu gola niso priznali, Olimpija pa je bila neučinkovita tudi ob polminutni prednosti 5-3. A nazadnje so zmaji le premagali tudi urok številčne prednosti: v 17. poskusu sezone 2011/12 so v 32. minuti vendarle zadeli v polno, plošček je čez golovo črto iz bližine zbezal Eric Pance in ljubljansko-gorenjski derbi je bil spet na začetnem izhodišču. V nadaljevanju so bili bližje golu gostje, toda domači so se minuto in pol z borbeno igro uspešno branili jeseniške prednosti 5-3. Prodor Lukaša Hvile pred koncem tega dela igre pa se je končal s strelom čez gol domačih.

V zadnji tretjini so se hokejisti obeh ekip "razleteli" po igrišču. Najprej je bila učinkovita domača zasedba, po golih Aleša Mušiča in Brada Cola v razmaku dveh minut – obakrat ob izenačenih močeh na ledu – se je že zdelo, da so Jeseničani na kolenih. A je goste med žive vrnil Andrej Tavželj z natančnim strelom pod prečko le dobro minuto po četrtem ljubljanskem golu, nato pa so imeli rdeči še power-play in več kot minuto dva igralca več. Vendar ljubljanska obramba ni klonila, Jeseničani pa so imeli novo priložnost ob premoči še ob koncu tekme. V zadnji minuti so igrali še brez vratarja, vendar tudi ob razmerju 6-4 niso več premagali domačega vratarja in ostalo je pri tesni zmagi zeleno-belih.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v nedeljo gostovali v Linzu, Jeseničani pa bodo gostili lanske prvake iz Salzburga.


L
iga Ebel, tretje kolo:

Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Hočevar (13), Eric Pance (32), Mušič (45), Cole (47); Olsson (26), Hvila (28), Tavželj (48)

Orli Znojmo : Linz 7:5 (1:2, 3:1, 3:2)
Podesva (12), Kanko (25), Haman (27), Lattner (34), Seda (46), Havlik (53), Planek (60); Baumgartner (13, 18), Quellette (28), Leahy (46), Lebler (54)

Medveščak : Gradec 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Day (29), Sertich (56); Harand (12), Van Ballegooie (31), Dahlman (53)

Dunaj : Beljak 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Ferland (5), Gratton (19, 53); Weller (23), Unterluggauer (36), Pewal (38), Raznigar (52)

Salzburg : Sapa Fehervar 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
Latusa (10), Earl (17), Latusa (30), Abid (33), Raffl (41); Palkovics (11), Ryan (11)

KAC je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.