Šport
12 ogledov

Olimpija bo igrala še zadnjo tretjino

John Hughes
1/18
Boštjan Tacol
Tekma 2. kola lige Ebel med Tilio Olimpijo in Gradcem je bila pri izidu 1:0 za goste prekinjena, saj je glavni sodnik Thomas Berneker ugotovil, da je ploskev prenevarna za igro. Zadnja tretjina bo naknadno odigrana v četrtek. Jesničani so proti KAC-u doživeli drugi zaporedni poraz.

Ljubljančani so novo sezono začeli obetavno, saj so v uvodni tekmi zmagali v Beljaku. Tokrat pa so se prvič predstavili tudi domačim navijačem v dvorani Tivoli. Vsaj uvod pa je bil na dvoboju z Gradcem zadržan. v prvi tretjini so imeli zeleno-beli sicer večji del terensko premoč, ki pa je niso kronali z zadetkom. Še posebej slabo so se odrezali v igri z igralcem več, saj so imeli med 4. in 15. minuto kar trikrat takšno premoč, toda vratar Fabian Weinhandl ni klonil. Gradec je zapretil ob koncu tretjine po strelih Bretta Lysaka in Olivierja Latendresseja, gostje pa so v 18. minuti pokazali domačim, kako je treba igrati ob razmerju 5-4. Po le devetih sekundah kazni Boštjana Groznika je namreč Matthias Iberer premagal novega prvega moža v vratih zmajev Jeana Philippa Lamoreuxa. Gradec pa je bil nevaren še enkrat ob novi kazni domačih tik pred koncem tretjine, ko je Latendresse zgrešil prazna vrata.

Gradec je bil tudi v drugi tretjini boljši tekmec, domači pa so nadaljevali slab izkoristek prednosti z igralcem več, saj tudi v četrtem poskusu niso bili nevarni za Weinhandla. Na drugi strani je moral nekajkrat posredovati Lamoureux, toda izid se ni spremenil. Nekaj sekund pred koncem druge tretjine je imel lepo priložnost Petr Šachl, toda njegov strel z dveh metrov, ko je bil povsem osamljen pred vrati gostov, ni bil najbolj natančen.

To pa je bilo na tekmi v Tivoliju tudi vse. Pred začetkom zadnjega dela so hokejisti in gledalci najprej videli tehnični vložek, kakršnih je bilo v prejšnjih sezonah že nekaj: zaradi visokih temperatur v dvorani (22 stopinj Celzija) so se na ledeni ploskvi pojavile luknje, njihovo krpanje pa je pomenilo dodatno 15-minutno prekinitev. A kljub poskusu, da bi led vsaj za silo zakrpali, je glavni sodnik Thomas Berneker nato ugotovil, da je ploskev prenevarna za igro, tako da tekme niso nadaljevali.


Drugi domači poraz Jesenic

Jeseničani so s pomlajeno zasedbo, ki ji še v prvih dneh prvenstva dodajajo zadnje tuje okrepitve, v petek v prvem kolu doma začeli s porazom proti madžarski Sapi. Tokrat je v dvorano Podmežakla prišel še precej močnejši tekmec: Celovčani so v uvodu namreč prerešetali branilce naslova iz Salzburga. Jeseničani so zaigrali brez poškodovanih branilcev Martina Tume in Žige Grahuta, Johan Björk pa še ni imel pravice nastopa. Sredi prve tretjine se je poškodoval napadalec Marjan Manfreda.

V osmi minuti so imeli železarji dobro minuto dva igralca več. Andrej Tavželj in Klemen Pretnar sta poskušala z močnima streloma od daleč, Rene Swette je bil obakrat na mestu. V 11. minuti so Celovčani izkoristili svojo prvo prednost igralca več, po lepi kombinaciji je v polno zadel Mike Siklenka. Minuto pozneje je Andrej Židan zamudil priložnost za izenačenje, ko pred vrati gostov ni zadel ploščka. Celovčani so izkoristili tudi drugo prednost igralca več z zadetkom Thomasa Kocha v 18. minuti.

Na začetku druge tretjine so Jeseničani pritisnili, najlepšo priložnost je imel Jaka Ankerst, a plošček ni hotela za hrbet Swetteta. Michal Fikrt se je na drugi strani izkazal po prodoru Markusa Pirmanna v 29. minuti. Sredi tekme je po naletu Johannesa Kirisitsa na ledu obležal Matevž Erman, ki so ga z nosili odnesli z igrišča. Avstrijski branilec je tekmo končal z disciplinsko kaznijo igre. V petih minutah z igralcem več je na vrata Celovčanov ustrelil le Marcus Olsson, Swette je ostal nepremagan. Po podaji Tavžlja je Antti Pusa prišel do strela v 37. minuti, a Swette je bil znova na mestu.

Slovenski prvaki so zbegano začeli zadnjo tretjino. Fikrt je svoje soigralce obdržal v igri z zanesljivimi obrambami po poskusih Schullerja, Hundertpfunda in Scofielda. V 46. minuti je Pusa po protinapadu meril prek vrat. Gostje so tretjič zadeli, ko je odbiti plošček v mrežo pospravil Pirmann. V 51. minuti so tudi železarji prišli do prvega zadetka. V gneči pred vrati Swetteta se je z igralcem več najbolje znašel Marcus Olsson. Domači trener Heikki Mälkiä je minuto in pol pred koncem Fikrta zamenjal s šestim igralcem v polju. Koch pa je po kombinaciji z Dietrom Kaltom zadel prazen gol in postavil končni izid.

Liga Ebel, 2. kolo:

Tilia Olimpija : Graz 99ers 0:1 (0:1, 0:0, -:-) - tekma je bila po dveh tretjinah prekinjena
Iberer (18)

Acroni Jesenice : KAC Celovec 1:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Olsson (51); Siklenka (11), Koch (18, 59), Pirmann (47)

Vienna Capitals : Liwest Linz 5:7 (3:2, 1:3, 1:2)
Fischer (5), Gratton (6), Lupaschuk (14, 37, 50); Baumgartner (4), Veideman (15), Oullette (24, 45), Kurtz (28), Mitterdorfer (36), Hisey (60)

SAPA Fehervar : VSV Beljak 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Kovacs (17); Altmann (32), Petrik (37)

Medveščak Zagreb : Orli Znojmo 4:3 (1:1, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0) - po kazenskih strelih
Zanoski (11), Kinasewich (21, kazenski strel), Letang (23); Planek (18), Havlik (37), Seda (45)

Red Bull Salzburg prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.