Šport
38 ogledov

Kratka tekma teknila Olimpiji

Damjan Dervarič  tilia olimpija Boštjan Tacol
Četrtkov obračun v Tivoliju je bil eden bolj nenavadnih hokejskih dvobojev v Sloveniji doslej. Tekma je namreč skupno trajala kar štiri dni. V nedeljo sta ekipi odigrali prvi dve tretjini, potem pa je sodnik zaradi slabega ledu (v dvorani je bilo takrat kar 23 stopinj Celzija) in lukenj ugotovil, da je ploskev prenevarna za igro, tako da tekme niso nadaljevali.

Po dogovoru z vodstvom lige in ekipo iz Gradca so hokejisti Tilie Olimpije srečanje nadaljevali v četrtek. Na sporedu je bila le zadnja tretjina, izhodišče pa izid 0:1, ki ga je Gradec dosegel že v prvi tretjini nedeljskega dela tekme. Takrat je domače mučila predvsem neučinkovitost z igralcem več, Gradec pa je edini gol dosegel prav ob igri 5-4.

Nadaljevanje je bilo precej boljše. Olimpija je, pred sicer precej manjšim številom navijačev kot v prvem poskusu, a tudi v precej hladnejši dvorani ter na boljši ledeni ploskvi, zaigrala poletno in sad takšne igre je bil hiter izenačujoči zadetek. Zeleno-beli so ga dosegli v trenutkih, ko so imeli na ledu celo igralca manj, uspešen je bil John Hughes. Nato so imeli Ljubljančani pet minut prednosti zaradi kazni za Rodija Shorta po grobem naletu na Andreja Hebarja, ki pa je niso izkoristili. Gol so sicer dosegli, a ga je sodnik po ogledu posnetka razveljavil. Zato pa je obveljal gol iz 52. minute, dosegel ga je Petr Šachl, s katerim so zmaji povedli. Tudi Gradec ni bil brez možnosti, a se je nekajkrat izkazal ljubljanski vratar Jean Phillipe Lamoreux.


Gostje so že minuto in 22 sekund pred koncem iz vrat potegnili Fabiana Weinhandla in nekajkrat nevarno zapretili, toda izenačujočega gola niso dosegli in Ljubljančani so se veselili dragocenih dveh točk, s katerimi ostajajo ob Celovcu in Linzu edino neporaženo moštvo v ligi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.