Šport
10 ogledov

Zmaji želijo končnico in državni naslov

Žiga Pance in soigralci si želijo po letu 2007 naslov vrniti v Ljubljano. (Foto: Žurnal24 main
Hokejisti Tilie Olimpije v letošnji sezoni lige Ebel želijo najmanj uvrstitev v končnico. Z novimi okrepitvami, predvsem na branilskih položajih, je ta cilj povsem realen, česar se zaveda tudi kapetan zmajev Žiga Pance.

Ljubljanska Tilia Olimpija bo svojo peto sezono v razširjenem avstrijskem prvenstvu začela v petek z gostovanjem pri beljaških orlih. Prva domača tekma jih čaka dva dni pozneje, ko bodo pod Rožnikom gostovali hokejisti Gradca, že v tretjem kolu lige Ebel (16. 9.) pa v Tivoliju sledi večni derbi proti Acroni Jesenicam. Vodstvo zmajev je igralcem postavilo podobne cilje kot v pretekli sezoni: uvrstitev v končnico lige Ebel in osvojitev naslova državnega prvaka. Kapetan Žiga Pance je odločen, da jim bo uspelo, a se hkrati zaveda, da ne bo lahko.

"S pripravami smo lahko vsi zadovoljni. Zadnje dni smo popravljali malenkosti, ki so nam manjkale na poletni ligi na Bledu. To je predvsem igra z igralcem več. Vsi pa že komaj čakamo na petek in začetek lige," je za zurnal24.si sprva dejal starejši od bratov Pance in dodal: "Največ časa smo posvečali ravno igri z igralcem več, ta element igre nam je že lani povzročal težave. Smo pa tudi dopolnjevali stvari, ki smo jih v lanski sezoni delali narobe." Zmaji so med pripravami odigrali tudi lepo število prijateljskih tekem in na njih iskali čim boljše rešitve za tekmovanje v ligi Ebel: "Vsaka prijateljska tekma je pokazala določen napredek v igri. Na zadnjih tekmah pa smo tudi že pokazali pravo igro in upam, da bomo s tem nadaljevali." Zmaji so si samozavest pred startom v sezono dvignili tudi z zadnjim prijateljskim srečanjem, ko so s 5:3 slavili proti italijanskemu Brunicu.

Ljubljančane bo tudi v letošnji sezoni s klopi vodil Finec Hannu Järvenpää. "Za nobeno ekipo ni dobro, da se trenerji menjajo, tako da imamo tukaj določeno prednost pred nekaterimi ekipami iz lige. Lahko pa smo tudi zadovoljni z igralci, ki so nas okrepili," je še dodal Žiga in nekaj besed namenil tudi novim obrazom v slačilnici kluba s Celovške 25. V Ljubljani so se okrepili predvsem na branilskih položajih, kjer so bili v preteklosti najbolj šibki. Matjaž Sekelj je med drugim pripeljal tudi vratarja Jeana-Philippa Lamoureuxa, ki se bo za prvo mesto med vratnicama boril z Matijo Pintaričem. "Zaenkrat smo vsi zadovoljni z njimi. Prednost pa je, da so vse okrepitve po večini mladi fantje, ki so polni energije, želje in volje po dokazovanju. Prepričan sem, da bodo dodali svoje k naši mladi ekipi. Prav tako sem prepričan, da bodo dobili priložnost tudi mlajši igralci, ki so igrali za drugo ekipo Olimpije v državnem prvenstvu," se Pance nadeja, da bodo globlji pečat pustili tudi golobradi mladeniči.

Že pred začetkom sezone so se vodilni možje lige Ebel odločili nekoliko spremeniti sistem tekmovanja. Redni del bo končan že končan konec januarja. Prvih šest ekip bo neposredno uvrščenih, medtem ko se bo ostalih pet borilo še za dodatni dve mesti. "Vsi imamo cilj, da že takoj pridemo med najboljših šest in se takoj uvrstimo v končnico, ampak če nam spodleti v prvem poskusu, je še vedno na voljo popravni izpit, toda na to se ni vredno zanašati. Naš primarni cilj bo vsekakor, da se takoj uvrstimo med najboljših šest in s tem v končnico," je Pance razkril želje ljubljanskega kolektiva in še dodal, da si ob uvrstitvi v končnico po nekaj letih suše v Tivoli želijo vrniti tudi naslov državnega prvaka: "Vsekakor je prvi cilj, da ponovimo lanski uspeh in se uvrstimo v končnico. Ko si enkrat v končnici, je vse mogoče in ne glede na to proti kateri ekipi se bomo pomerili v končnici, jo bomo poskušali presenetiti in premagati. V državnem prvenstvu pa je cilj po toliko letih suše naslov znova pripeljati domov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.