Šesta zmaga Američanov

Foto: Žurnal24 Bethanie Mattek-Sands je skupaj z Johnom Isnerjem ZDA prinesla šesto zmago v Hop
Bethanie Mattek-Sands in John Isner sta poskrbela, da se teniška reprezentanca ZDA veseli šeste zmage v Hopmanovem pokalu. V finalu je Amerika z 2:1 premagala Belgijo.
Oglej si celoten članek

Teniška reprezentanca ZDA je v sobotnem finalu Hopmanovega pokala v avstralskem Perthu premagala Belgijo z 2:1. V odločilnem tretjem dvoboju je ameriška kombinacija Bethanie Mattek-Sands/John Isner ugnala belgijsko navezo Justine Henin/Ruben Bemelmans s 6:1 in 6:3. ZDA so šestič slavile v tem tekmovanju, po tri zmage imata Španija in Slovaška.

Belgija se je v finale uvrstila kot rezerva, saj se je Srbija, prvouvrščena reprezentanca v skupini A, zaradi poškodbe Ane Ivanović morala odpovedati nastopu na najbolj prestižnem obračunu.

Evropska izbrana vrsta je sijajno odprla dvoboj, nekdanja številka 1 na lestvici WTA Justine Henin je premagala Bethanie Mattek-Sands s 7:6 (6) in 6:3, severnoameriška reprezentanca pa je izenačila po zmagi Johna Isnerja nad Rubenom Bemelmansom s 6:3 in 6:4.

Ameriška naveza je imela v odločilnem tretjem dvoboju vse niti igre v svojih rokah. Kar 206 cm visoki Isner je blestel na servisu, njegova reprezentančna kolegica, ki je v zadnjem trenutku zamenjala poškodovano in veliko bolj znano Sereno Williams, pa ga je odlično dopolnjevala.

Hopmanov pokal, finale:


ZDA : Belgija 2:1
Bethanie Mattek-Sands : Justine Henin 6:7 (6), 3:6
John Isner : Ruben Bemelmans 6:3, 6:4
Mattek-Sands/Isner
: Henin/Bemelmans 6:1, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.