Šport
25 ogledov

Šesta zmaga Američanov

Bethanie Mattek-Sands je skupaj z Johnom Isnerjem ZDA prinesla šesto zmago v Hop Žurnal24 main
Bethanie Mattek-Sands in John Isner sta poskrbela, da se teniška reprezentanca ZDA veseli šeste zmage v Hopmanovem pokalu. V finalu je Amerika z 2:1 premagala Belgijo.

Teniška reprezentanca ZDA je v sobotnem finalu Hopmanovega pokala v avstralskem Perthu premagala Belgijo z 2:1. V odločilnem tretjem dvoboju je ameriška kombinacija Bethanie Mattek-Sands/John Isner ugnala belgijsko navezo Justine Henin/Ruben Bemelmans s 6:1 in 6:3. ZDA so šestič slavile v tem tekmovanju, po tri zmage imata Španija in Slovaška.

Belgija se je v finale uvrstila kot rezerva, saj se je Srbija, prvouvrščena reprezentanca v skupini A, zaradi poškodbe Ane Ivanović morala odpovedati nastopu na najbolj prestižnem obračunu.

Evropska izbrana vrsta je sijajno odprla dvoboj, nekdanja številka 1 na lestvici WTA Justine Henin je premagala Bethanie Mattek-Sands s 7:6 (6) in 6:3, severnoameriška reprezentanca pa je izenačila po zmagi Johna Isnerja nad Rubenom Bemelmansom s 6:3 in 6:4.

Ameriška naveza je imela v odločilnem tretjem dvoboju vse niti igre v svojih rokah. Kar 206 cm visoki Isner je blestel na servisu, njegova reprezentančna kolegica, ki je v zadnjem trenutku zamenjala poškodovano in veliko bolj znano Sereno Williams, pa ga je odlično dopolnjevala.

Hopmanov pokal, finale:


ZDA : Belgija 2:1
Bethanie Mattek-Sands : Justine Henin 6:7 (6), 3:6
John Isner : Ruben Bemelmans 6:3, 6:4
Mattek-Sands/Isner
: Henin/Bemelmans 6:1, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.