Sestri Williams o porazu s Slovenkama

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Sestrska naveza Serena Williams/Venus Williams je morala v prvem krogu teniškega turnirja v Rimu priznati premoč Katarini Srebotnik in Andreji Klepač.
Oglej si celoten članek

Slovenski specialistki za igro dvojic sta s pridom izkoristili neuigranost trikratnih olimpijskih prvakinj, ki sta se na turnirju serije Premier 5 poslovili v prvem krogu s končnim izidom 6:1, 7:5 v korist Andreje Klepač in Katarine Srebotnik.

Sestri Williams sta v večnem mestu začeli priprave na nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer bosta napadali četrto zlato kolajno v konkurenci dvojic. Najuspešnejši sestrski tandem vseh časov se je s kolajno najžlahtnejše kovine okitil v Sydneyju (2000), Pekingu (2008) in Londonu (2012).

Serena in Venus, ki sta skupaj zaigrali prvič po OP ZDA leta 2014, v prvem krogu nista imeli nobenih možnosti proti razpoloženima Slovenkama. ''Nisva igrali najine najboljše igre. To je netipično. Ponavadi ena od naju igra dobro. To nama je v veliko pomoč. Če obe igrava dobro, običajno tudi zmagava,'' je povedala starejša Venus, ki je v jutranjem delu tekmovalnega dne zabeležila zmago v konkurenci posameznic.

Sestri Williams sta trikratni olimpijski prvakinji, v Riu pa se nadejata novega uspešnega nastopa. ''Seveda bi zelo radi zaigrali na olimpijskih igrah. Rada igram z Venus. Ona je najboljša partnerica. Upam, da deli moje občutke. Dobra ekipa sva,'' je dodala mlajša Serena, sicer številka ena svetovnega tenisa.

Prva igralka sveta je imela v letošnji sezoni nekaj težav s poškodbami in zdravjem nasploh, zato je v Rimu sploh prvič letos zaigrala na peščeni podlagi. ''V preteklih tednih se nisem počutila najbolje. Tudi v zadnjih dneh ne. Zdaj sem bolje. Bomo videli, kako bo, ko bom spet stopila na igrišče,'' je sklenila Američanka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.