Severni pekel upravičil ime: Padec za padcem

Foto: Epa
Foto: Epa
Izjemno težka preizkušnja tokrat še težja.
Oglej si celoten članek

Dirka Pariz-Roubaix je tokrat povsem upravičila ime, ki so ji ga v preteklosti nadeli kolesarji. Severni pekel s številnimi odseki z granitnimi kockami je bil tokrat še težji zaradi mokrega cestišča in blata. 

Že 118. izvedba prestižne klasike je bila sicer sprva predvidena za 11. april, a je bila prestavljena na 3. oktober zaradi epidemije koronavirusa. Zaradi nje je sicer odpadla tudi preizušnja v letu 2020. 

Zanimanje za eno najprestižnejših enodnevnih dirk je bilo tokrat zato še nekoliko večje, kljub neprijaznemu vremenu so boj kolesarjev za pokal z granitno kocko spremljali številni gledalci. Ti so bili predvsem na odsekih s spolzkimi granitnimi kockami priča številnim padcem, skupilo jo je kar nekaj kolesarjev, med njimi tudi nekdanji zmagovalci preizkušnje Peter Sagan (2018), Greg Van Avermaet (2017) in John Degenkolb (2015).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.