Sevilla pregnala volkove, rudarji pokopali Basel

Foto: Epa Lucas Ocampos je Sevillo popeljal v polfinale.
Foto: Epa Lucas Ocampos je Sevillo popeljal v polfinale.
S tekmama v Nemčiji se je dopolnila polfinalna zasedba Lige Evropa.
Oglej si celoten članek

V Duisburgu sta se udarila Wolverhampton in Sevilla. Boljši so bili Španci (0:1), ki jih v polfinalu čaka obračun z Manchester Unitedom.

Že v uvodu tekme so imeli "volkovi" sijajno priložnost. Po prekršku Diega Carlosa v kazenskem prostoru so dobili enajstmetrovko, a je vratar Yassine Bounou ubranil skromen strel Raúla Jiméneza. Za Andaluzijce je bil najbližje zadetku Lucas Ocampos, ko je meril za las mimo vrat.

V drugem polčasu je Sevilla povsem prevladovala. Nevarno sta poskusila Youssef En-Nesyri in Ever Banega, oba je zaustavil vratar Rui Patrício. Nič pa ni mogel storiti v 88. minuti, ko je Banega poslal predložek, Ocampos pa z glavo zadel daljši kot vrat za uvrstitev med četverico najboljših.

Evropska liga Slovenec v polfinalu

Foto: Epa Júnior Moraes Šahtar Doneck Basel

Šahtar Doneck je v Gelsenkirchnu premagal Basel (4:1), potem ko si je pot do zmage tlakoval že v prvem polčasu. V polfinalu se bodo ukrajinski "rudarji" pomerili z Interjem, za katerega brani Samir Handanović.

Ukrajinci so odlično začeli, saj je že v drugi minuti po kotu Marlosa nepremišljen izlet vratarja Đorđa Nikolića izkoristil Júnior Moraes in zabil z glavo. Za Basel je nato zapretil Afimico Pululu, zatem pa je priložnosti nizal Šahtar. Do podvojitve vodstva je prišel v 22. minuti, spet je podal Marlos, s pomočjo odboja pa je zadel Taison. Prednost bi po prvem polčasu lahko bila še višja, tresel se je tudi okvir švicarskih vrat. 

V drugem polčasu se je Basel trudil za vrnitev v igro, toda vse upe je z uspešno izvedeno enajstmetrovko po prekršku Yannicka Marchanda pokopal Alan Patrick. V končnici srečanja sta padla še dva zadetka. Najprej je Dodô z natančnim strelom povišal na 4:0, nato pa je Ricky van Wolfswinkel z golom iz bližine postavil končni izid.

Uslužbenec leta Ima sedemnajstkrat višjo plačo od svojega šefa

Liga Evropa, četrtfinale:

Wolverhampton Wanderers - Sevilla 0:1 (0:0)
Ocampos 88.

Šahtar Doneck - Basel 4:1 (2:0)
Moraes 2., Taison 22., Alan Patrick 74./11m, Dodô 88.; Van Wolfswinkel 92.

Inter - Bayer Leverkusen 2:1 (2:1)
Barella 15., Lukaku 21.; Havertz 24.

Manchester United - København 1:0* (0:0, 0:0)
Fernandes 95./11m

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.