'Shaq' bo ameriški odposlanec na Kubo

Foto: EPA Shaquille O'Neal predlaga delitev nagrade med Dončićem in Youngom.
Foto: EPA Shaquille O'Neal predlaga delitev nagrade med Dončićem in Youngom.
Nekdanji košarkarski superzvezdnik bo na Kubi pripomogel k boljšim odnosom med državama.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Barack Obama, ki je tudi velik košarkarski navdušenec, je kot posebnega odposlanca na Kubo poslal nekdanjega vrhunskega košarkarja Shaquilla O'Neala. Slednji naj bi med drugim poskrbel za izboljšanje odnosov med Washingtonom in Havano. ZDA in Kuba od lani krepita sodelovanje po dolgih letih embarga.

Legendarni košarkar in eden najboljši igralcev v zgodovini lige NBA bo na Kubi pomagal pri promociji športi ter mladim kubanskim nadobudnežem pomagal pri razvoju akademskih, košarkarskih in drugih sposobnosti. Obenem bo promoviral izboljšanje odnosov med obema džavama. ZDA si v zadnjih letih prizadeva popraviti skrhane odnose, nov korak k temu je tudi obisk košarkarja na Kubi.

O'Neal bo Kubo obiskal med 24. in 28. junijem, se ob tem srečal z mladimi, govoril o športu in poslu ter si ogledal nekaj kulturnih znamenitosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.