Šport > Košarka
33 ogledov

'Shaq' bo ameriški odposlanec na Kubo

shaquille o'neal EPA Shaquille O'Neal predlaga delitev nagrade med Dončićem in Youngom.
Nekdanji košarkarski superzvezdnik bo na Kubi pripomogel k boljšim odnosom med državama.

Ameriški predsednik Barack Obama, ki je tudi velik košarkarski navdušenec, je kot posebnega odposlanca na Kubo poslal nekdanjega vrhunskega košarkarja Shaquilla O'Neala. Slednji naj bi med drugim poskrbel za izboljšanje odnosov med Washingtonom in Havano. ZDA in Kuba od lani krepita sodelovanje po dolgih letih embarga.

Legendarni košarkar in eden najboljši igralcev v zgodovini lige NBA bo na Kubi pomagal pri promociji športi ter mladim kubanskim nadobudnežem pomagal pri razvoju akademskih, košarkarskih in drugih sposobnosti. Obenem bo promoviral izboljšanje odnosov med obema džavama. ZDA si v zadnjih letih prizadeva popraviti skrhane odnose, nov korak k temu je tudi obisk košarkarja na Kubi.

O'Neal bo Kubo obiskal med 24. in 28. junijem, se ob tem srečal z mladimi, govoril o športu in poslu ter si ogledal nekaj kulturnih znamenitosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.