Sharks niso dovolili blamaže

Foto: Žurnal24 Veselje ob odločilnem zadetku Patricka Marleauja za napredovanje. (Foto: Reuters
Bruins in Lightning na Vzhodu ter Canucks in Sharks na Zahodu so najboljše štiri ekipe sezone lige NHL. Sharks so se v finale uvrstili s četrtkovo četrto zmago s 3:2 nad Red Wings.
Oglej si celoten članek
Tampa in Boston
finale Vzhoda začenjata v noči na nedeljo, San Jose in Vancouver pa v noči na ponedeljek.

San Jose Sharks so strnili vrste in preprečili veliko blamažo. Vodili so s 3:0 v zmagah, nakar so soigralci Jana Muršaka dobili tri tekme in izsilili odločilno sedmo. Da ne bodo kar tako dovolili velikega presenečenja, sta z zadetkoma v prvi tretjini pokazala Devin Setoguchi in Logan Couture. V drugi tretjini je Henrik Zetterberg sicer znižal na 1:2, a je Patrick Marleau osem minut pred koncem srečanja končal vse dvome o zmagovalcu (3:1). Tekma se je končala s 3:2, junak napredovanja Morskih psov pa je tudi vratar Antti Niemi, lani prvak s Chicago Blackhawks, ki je zaustavil 38 strelov hokejistov iz Detroita. "Kakšna divja vožnja! Raje bi videli, da bi to serijo zaključili prej, a kaj ko je Detroit ekipa veteranov, ki se bori do konca," je dejal Marleau. Razočaranja v vrstah Wingsov ni manjkalo. "Zagotovo smo razočarani. Misli in srce smo imeli usmerjene v napredovanje," je zatrjeval trener Mike Babcock.

Liga NHL, polfinale konference:

Vzhod

BOSTON BRUINS – Philadelphia Flyers /4:0/
TAMPA BAY LIGHTNING – Washington Capitals /4:0/

Zahod

SAN JOSE SHARKS : Detroit Red Wings 3:2 /4:3/
Setoguchi, Couture, Marleau; Zetterberg, Dacjuk

Nashville Predators – VANCOUVER CANUCKS /2:4/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.