Šport
18 ogledov

Sharks niso dovolili blamaže

Veselje ob odločilnem zadetku Patricka Marleauja za napredovanje. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Bruins in Lightning na Vzhodu ter Canucks in Sharks na Zahodu so najboljše štiri ekipe sezone lige NHL. Sharks so se v finale uvrstili s četrtkovo četrto zmago s 3:2 nad Red Wings.
Tampa in Boston
finale Vzhoda začenjata v noči na nedeljo, San Jose in Vancouver pa v noči na ponedeljek.

San Jose Sharks so strnili vrste in preprečili veliko blamažo. Vodili so s 3:0 v zmagah, nakar so soigralci Jana Muršaka dobili tri tekme in izsilili odločilno sedmo. Da ne bodo kar tako dovolili velikega presenečenja, sta z zadetkoma v prvi tretjini pokazala Devin Setoguchi in Logan Couture. V drugi tretjini je Henrik Zetterberg sicer znižal na 1:2, a je Patrick Marleau osem minut pred koncem srečanja končal vse dvome o zmagovalcu (3:1). Tekma se je končala s 3:2, junak napredovanja Morskih psov pa je tudi vratar Antti Niemi, lani prvak s Chicago Blackhawks, ki je zaustavil 38 strelov hokejistov iz Detroita. "Kakšna divja vožnja! Raje bi videli, da bi to serijo zaključili prej, a kaj ko je Detroit ekipa veteranov, ki se bori do konca," je dejal Marleau. Razočaranja v vrstah Wingsov ni manjkalo. "Zagotovo smo razočarani. Misli in srce smo imeli usmerjene v napredovanje," je zatrjeval trener Mike Babcock.

Liga NHL, polfinale konference:

Vzhod

BOSTON BRUINS – Philadelphia Flyers /4:0/
TAMPA BAY LIGHTNING – Washington Capitals /4:0/

Zahod

SAN JOSE SHARKS : Detroit Red Wings 3:2 /4:3/
Setoguchi, Couture, Marleau; Zetterberg, Dacjuk

Nashville Predators – VANCOUVER CANUCKS /2:4/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.