Shiffrin: "Nisem mislila na globus"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američanka Mikaela Shiffrin je na nočnem paralelnem slalomu v Moskvi s tretjim mestom prednost v slalomskem seštevku pred najbližjo zasledovalko Tino Maze s tretjim mestom povečala za dodatnih 20 točk.
Oglej si celoten članek

Šele 17-letna Američanka je po novih stopničkah dejala, da so paralelni slalomi zelo drugačni od klasičnih in zanjo težji: "Neprestano se moraš obračati na levo ali desno in opazovati, ali si za ali pred tekmico. Dvoboji so bili tesni, a je bilo tekmovati zabavno."

Mikaela Shiffrin je klonila šele v polfinalu. Premagala jo je kasnejša zmagovalka Lena Dürr, v boju za tretje mesto pa je Američanka premagala Švicarko Wendy Holdener, ki je v četrtfinalu izločila Tino Maze. Shiffrinova je s tretjim mestom prednost v skupnem slalomskem seštevku dve tekmi pred koncem slalomske sezone pred Tino Maze s 13 točk povečala na 33 točk.

"Nisem razmišljala o slalomskem naslovu, je pa lepo, da imam nekaj točk naskoka več kot pred tekmo v Moskvi. Sem samozavestna in zaupam v svoje smučanje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.