Šport > Zimski športi
19 ogledov

Shiffrin: "Nisem mislila na globus"

slalom semmering mikaela shiffrin Reuters
Američanka Mikaela Shiffrin je na nočnem paralelnem slalomu v Moskvi s tretjim mestom prednost v slalomskem seštevku pred najbližjo zasledovalko Tino Maze s tretjim mestom povečala za dodatnih 20 točk.

Šele 17-letna Američanka je po novih stopničkah dejala, da so paralelni slalomi zelo drugačni od klasičnih in zanjo težji: "Neprestano se moraš obračati na levo ali desno in opazovati, ali si za ali pred tekmico. Dvoboji so bili tesni, a je bilo tekmovati zabavno."

Mikaela Shiffrin je klonila šele v polfinalu. Premagala jo je kasnejša zmagovalka Lena Dürr, v boju za tretje mesto pa je Američanka premagala Švicarko Wendy Holdener, ki je v četrtfinalu izločila Tino Maze. Shiffrinova je s tretjim mestom prednost v skupnem slalomskem seštevku dve tekmi pred koncem slalomske sezone pred Tino Maze s 13 točk povečala na 33 točk.

"Nisem razmišljala o slalomskem naslovu, je pa lepo, da imam nekaj točk naskoka več kot pred tekmo v Moskvi. Sem samozavestna in zaupam v svoje smučanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.