Šport
19 ogledov

Shiffrinova pred tekmo naredila še domačo nalogo

Shiffrin Levi slalom alpsko smučanje svetovni pokal EPA
17-letna Američanka Mikaela Shiffrin je na nočnem slalomu zmagala še tretjič letos. Najstnica postaja ameriška športna junakinja. O njej so začeli pisati vsi največji ameriški mediji. Spregovorila je tudi o Tini Maze.

Vodilna slalomistka sezone, šele 17-letna Mikaela Shiffrin, je v Flachau še tretjič zmagala in dokazala, da je največji up ameriškega alpskega smučanja.

"Poskušala se bom naspati in spočiti. Malo bom še brala," je dejala po včerajšnji zmagi in dodala, da je morala pred tekmo narediti še domačo nalogo za šolo: "Včasih so mi najtežje zadeve najbolj zabavne. Res sem piflarka,"

Shiffrinova ima po sedmih slalomih 436 točk, 71 več od najbližje zasledovalke Tine Maze, ki je bila včeraj peta. Zaradi zajetne prednosti strokovnjaki Američanko postavljajo v vrh favoritinj za osvojitev malega kristalnega globusa v slalomu. "Če bi mi to nekdo dejal pred letom dni, mu ne bi verjela. Toda, to sem si vedno želel in trdo delala, da sem tu, kjer sem," pravi najboljša slalomistka sezone.

Kot legenda ženskega alpskega smučanja

Shiffrinova je prva Američanka, ki je v svetovnem pokalu zmagala pred dopolnjenim 18. letom. S 17 leti in 308 dnevi je enake starosti kot je bila legendarna Avstrijka Annemarie Moser-Proell, ko se je davnega leta 1971 dokopala do svoje tretje zmage. Moser-Proell je v svoji karieri zbrala kar 62 zmag!

"Ona je brez dvoma najboljša smučarka vseh časov. Poleti mi je moj trener govoril o njej. Takoj sem si šla pogledat njene rezultate na Wikipedio. Zdaj pa to, kar je uspelo njej, uspeva meni," pravi Američanka, ki ima željo nadaljevati pot Avstrijke.

"Moji cilji so veliki. Vedno sem si želela že kot mlada postavljati mejnike. Želela sem si biti hitrejša od punc in fantov. Postavljanje novih ciljev je zabavno," dodaja smučarka, ki so jo novinarji vprašali, kaj bo storila z 44.000 evri nagrade za zmago v Flachauu? "Morda si bom privoščila potovanje na Maui. Imam šele 17 let, kaj naj počnem z denarjem. Mogoče ga bom dala na stran za stara leta?" pravi smučarka doma iz znanega ameriškega smučarskega središča Vaila v Coloradu.

Spregovorila je tudi o Tini Maze: "Pogosto spregovoriva kakšno besedo. Zelo je "kul" in me vedno podpira. Imam pa do nje še vedno nekaj straho spoštovanja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.