Shiffrinova naredila reklamo za Slovenijo

Foto: Anže Petkovšek 54. zlata lisica v Kranjski gori.
Ameriško smučarsko zvezdnico je navdušilo bivanje na Bledu.
Oglej si celoten članek

Mikaela Shiffrin je tudi ta konec tedna pokazala svojo moč na belih strminah, v Kranjski Gori je prišla do zmag v veleslalomu in slalomu, Američanka pa je na Gorenjskem uživalu tudi zunaj smučišč. Pred odhodom v Avstrijo, kjer bo jutri v Flachau na sporedu nočni slalom, je poskrbela za lepo reklamo slovenskemu turističnemu biseru.

Smučarke so se zaradi pomankanja snega v Mariboru tokrat morale preseliti na drugi konec Slovenije, zaradi hitre selitve pa v Kranjski Gori ni bilo dovolj postelj za vse reprezentance. Pri Mednarodni smučarski zvezi so se tako odločili, da bo karavana prebivala na Bledu, takšna odločitev pa je bila očitno všeč tudi prvi smučarki zime.

Shiffrinova je tako svojim sledilcem posredovala pogled na blejski otoček, obiskala pa je tudi grad.

Na Bledu se je dobro počutila tudi njena kolegica iz reprezentance Lila Lapanja, hči nekdanjega slovenskega smučarja Vojka Lapanje, ki se je leta 1991 preselil v Združene države Amerike in si nato ustvaril družino.

Reprezentantka ZDA "Ko tekmujem sem Američanka, a v srcu tudi Slovenka"

xxx

Lila Lapanja je na slalomu v Kranjski Gori zasedla 45. mesto, prav v Flachauu pa je pred dvema letoma osvojila točke v svetovnem pokalu. Po nekoliko slabšem obdobju se želi znova uvrščati v finalne vožnje, njen trener pa je postal nekdanji član ekipe Team to aMaze švicarski trener Mauro Pini. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.