Šport > Zimski športi
19931 ogledov

Shiffrinova naredila reklamo za Slovenijo

54. zlata lisica v Kranjski gori. Anže Petkovšek Mikaela Shiffrin
Ameriško smučarsko zvezdnico je navdušilo bivanje na Bledu.

Mikaela Shiffrin je tudi ta konec tedna pokazala svojo moč na belih strminah, v Kranjski Gori je prišla do zmag v veleslalomu in slalomu, Američanka pa je na Gorenjskem uživalu tudi zunaj smučišč. Pred odhodom v Avstrijo, kjer bo jutri v Flachau na sporedu nočni slalom, je poskrbela za lepo reklamo slovenskemu turističnemu biseru.

Smučarke so se zaradi pomankanja snega v Mariboru tokrat morale preseliti na drugi konec Slovenije, zaradi hitre selitve pa v Kranjski Gori ni bilo dovolj postelj za vse reprezentance. Pri Mednarodni smučarski zvezi so se tako odločili, da bo karavana prebivala na Bledu, takšna odločitev pa je bila očitno všeč tudi prvi smučarki zime.

Shiffrinova je tako svojim sledilcem posredovala pogled na blejski otoček, obiskala pa je tudi grad.

Na Bledu se je dobro počutila tudi njena kolegica iz reprezentance Lila Lapanja, hči nekdanjega slovenskega smučarja Vojka Lapanje, ki se je leta 1991 preselil v Združene države Amerike in si nato ustvaril družino.

Lila Lapanja Reprezentantka ZDA Šport "Ko tekmujem sem Američanka, a v srcu tudi Slovenka"

Lila Lapanja je na slalomu v Kranjski Gori zasedla 45. mesto, prav v Flachauu pa je pred dvema letoma osvojila točke v svetovnem pokalu. Po nekoliko slabšem obdobju se želi znova uvrščati v finalne vožnje, njen trener pa je postal nekdanji član ekipe Team to aMaze švicarski trener Mauro Pini. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice