Shiffrinova: "O tem sanjam!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Shiffrinova namerava v Pekingu nastopiti v vseh disciplinah.
Oglej si celoten članek

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je napovedala, da bo na olimpijskih igrah v Pekingu februarja prihodnje leto nastopila prav v vseh smučarskih disciplinah.

"O tem sanjam," je novinarjem povedala 26-letna smučarka, že olimpijska prvakinja na igrah 2014 in 2018, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Shiffrinova je obenem povedala, da bi tak projekt zahteval tudi veliko mentalno in fizično pripravo.

A ameriška zvezdnica nima načrtov le v Pekingu. "Moje druge sanje so, da se v svetovnem pokalu spet borim za skupno zmago," je še dejala tekmovalka, ki je lansko sezono v skupnem seštevku končala na četrtem mestu. Kot pravi, sama ne ve, ali je ta drugi cilj povsem realen, "a storila bom vse, da bi se na vsaki tekmi borila za stopničke." Lani je zmagovalka 69 tekem svetovnega pokala vso pozornost usmerila v tehnične discipline.

Za letošnjo sezono ima še en poseben izziv. Po tem, ko je lani zaradi pandemije covida-19 odpadla severnoameriška turneja, se posebej veseli domače tekme svetovnega pokala v Killingtonu. "Tukaj je enostavno nepopisno vzdušje. To je moja domača tekma, ki sem jo lani zelo pogrešala."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.