Šport > Zimski športi
839 ogledov

Shiffrinova: "O tem sanjam!"

Mikael Shiffrin Epa
Shiffrinova namerava v Pekingu nastopiti v vseh disciplinah.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je napovedala, da bo na olimpijskih igrah v Pekingu februarja prihodnje leto nastopila prav v vseh smučarskih disciplinah.

"O tem sanjam," je novinarjem povedala 26-letna smučarka, že olimpijska prvakinja na igrah 2014 in 2018, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Shiffrinova je obenem povedala, da bi tak projekt zahteval tudi veliko mentalno in fizično pripravo.

A ameriška zvezdnica nima načrtov le v Pekingu. "Moje druge sanje so, da se v svetovnem pokalu spet borim za skupno zmago," je še dejala tekmovalka, ki je lansko sezono v skupnem seštevku končala na četrtem mestu. Kot pravi, sama ne ve, ali je ta drugi cilj povsem realen, "a storila bom vse, da bi se na vsaki tekmi borila za stopničke." Lani je zmagovalka 69 tekem svetovnega pokala vso pozornost usmerila v tehnične discipline.

Za letošnjo sezono ima še en poseben izziv. Po tem, ko je lani zaradi pandemije covida-19 odpadla severnoameriška turneja, se posebej veseli domače tekme svetovnega pokala v Killingtonu. "Tukaj je enostavno nepopisno vzdušje. To je moja domača tekma, ki sem jo lani zelo pogrešala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice