Šport > Zimski športi
11954 ogledov

Odločitev Shiffrinove, ki ne bo razveselila Vonnove

Mikaela Shiffrin Profimedia
Ameriška smučarska zvezdnica bo v prihajajoči sezoni naskakovala olimpijsko slavo in veliki kristalni globus.

Po prehodni lanski sezoni se je Mikaela Shiffrin pripravljena vrniti na svetovni smučarski vrh. Trikratna dobitnica velikega kristalnega globusa namerava v prihajajoči sezoni spet tekmovati v hitrih disciplinah, na katerih je kariero zgradila najuspešnejša smučarka vseh časov Lindsey Vonn.

S tem bo Shiffrinova, zmagovalka 69. tekem za svetovni pokal, izdatno povečala svoje možnosti, da na večni lestvici prehiti Vonnovo, ki je v karieri slavila 82-krat.

Vonnova je sicer v preteklosti že namignila, da se bo na morebiten padec rekorda odzvala v športnem duhu, kar pa še ne pomeni, da je ob uspehih mlajše rojakinje povsem ravnodušna.

Da odnosi med njima niso rožnati, je starejša Američanka priznala v lanskem intervjuju z Grahamom Bensingerjem.

vonn shiffrin Spopad kraljic Šport Prijateljstvo zgolj farsa, Vonnova povedala resnico o Shiffrinovi

Mikaela Shiffrin | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Shiffrinova se v sezoni 2020/2021, prvi po nenadni smrti očeta Jeffa Shiffrina, ki se je smrtno ponesrečil pri delu doma, ni udejstvovala v smuku in supervelelslalomu, z izjemo SP v Cortini, kjer si je prismučala bron v super G-ju in zlato v kombinaciji.

Med poletnim premorom je 26-letnica svojo pozornost spet usmerila v trening hitrih disciplin, prvo priložnost za dokazovanje pa bo imela že konec novembra v kanadskem Lake Louisu, ki tradicionalno gosti uvodne "vratolomne" tekme sezone.

Mikaela Shiffrin super-G | Avtor: Epa Epa
"Skozi celotno kariero bom vselej osredotočena na tehnični disciplini, vendar obožujem hitrost in še posebej Lake Louise, zato načrtujem, da se bom udeležila teh tekem. Verjetno ne bom mogla nastopiti na vseh tekmah v hitrih disciplinah, to preprosto ni mogoče," je dodala.

Shiffrinova se je prve smukaške zmage razveselila leta 2017 v Lake Lousie, leto kasneje je na istem prizorišču prvič stopila na najvišjo stopničko v superveleslalomu. V seštevku smuka še ni bila boljša kot peta (2018, 2020), medtem ko se v super-G-ju že lahko pohvali z malim kristalnim globusom (2019).

"Lani sem se na nek način vračala. Slalom in veleslalom sta bila čisto dovolj. Mnogo stvari lahko še izboljšam, še posebej v priomerjavi z lansko sezono. 'Tajming' v vratcih, da bom v slalomu lahko dohajala svojo hitrost in okretnost. Potem je tu še fizična pripravljenost. Zdi se mi, da lahko vse skupaj dvignem na še nekoliko višji nivo," je ob medijskem dogodku njenega opremljevalca smuči še povedala Američanka.

maruša ferk Nagovorila javnost Šport Slovenska smučarka v zelo težkem položaju, prosi za pomoč

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.