Šport > Zimski športi
14053 ogledov

Tragedija v družini Mikaele Shiffrin

Mikaela Shiffrin Epa
Ameriška zvezdnica alpskega smučanja Mikaela Shiffrin žaluje za svojim očetom.

Kot poroča nemška tiskovna agencija, je športnica danes na Twitterju potrdila nepričakovano smrt očeta. "Naša gora, naš ocean, naš sončni vzhod, naše srce, naša duša, naše vse," je med drugim o očetu zapisala 24-letna dvakratna olimpijska prvakinja in dodala, da ga bodo vsi pogrešali.

Jeff Shiffrin, po poklicu anestezist, je skupaj s soprogo Eileen več let močno podpiral vzpon svoje hčerke v svetovnem pokalu alpskega smučanja. O razlogu za smrt zaenkrat še ni novic. Spletna stran skiracing poroča, da naj bi se 65-letnik ponesrečil doma. Prepeljan je bil v bolnišnico v Denverju, kjer je umrl v krogu družine, prisotna je bila tudi smučarska zvezdnica.

Pričakuje se, da bo ta izpustila prihodnje tekme svetob+vnega pokala.

Mikaela Shiffrin si je v svetovnem pokalu že priborila 66 zmag in je na dobri poti, da po 40 letih zruši "večni" rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu zavihtel 86-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.