Šport > Zimski športi
2231 ogledov

Shiffrinova ponovno premagana, zelo dober nastop Slovenke

Petra Vlhova Epa
Vlhovi drugi zaporedni slalom, Bucikova do točk.

Slovakinja Petra Vlhova je dobila še drugi zaporedni slalom svetovnega pokala alpskih smučark, po Zagrebu je bila najboljša tudi v Flachauu. Tokrat pa njena prva zasledovalka ni bila Mikaela Shiffrin, ki se je morala zadovoljiti s tretjim mestom, ampak Švedinja Anna Swenn Larson, ki si ji je z odlično drugo vožnjo približala na desetinko sekunde.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Četrta je bila Švicarka Wendy Holdener, peta pa Avstrijka Katharina Liensberger, za Vlhovo in Shiffrinovo ter pred Larssonovo, tretja po prvi vožnji.

Od Slovenk se je do točk prebila le Ana Bucik, z zaostankom treh sekund in 32 stotink je zasedla 18. mesto, kar je njena najboljša letošnja slalomska uvrstitev, doslej je točke za 19. mesto osvojila le še v Killingtonu. Po prvi vožnji je bila 23.

žan kranjec Po veliki zmagi Šport Trener: Kranjec je ta čas lahko sekundo pred tekmeci

V finale se je uvrstila tudi Meta Horvat, na prvi progi je zabeležila 24. čas, za Bucikovo je zaostala dve stotinki sekunde, a druge proge ni izpeljala in je ostala brez uvrstitve. Maruša Ferk je bila za uvrstitev v finale precej prepočasna, Klara Livk pa je odstopila.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Sestrieru, v soboto bo na sporedu veleslalom, v nedeljo pa paralelni slalom.

žan kranjec Piše se zgodovina Šport Slovenija tega ne pomni od časov Tine Maze
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice