Šport > Zimski športi
28515 ogledov

Shiffrinova svarila pred tem, a ji nihče ni verjel

shiffrin vlhova Epa
Najboljša alpska smučarka na svetu je morala še drugič zapored priznati premoč Petri Vlhovi.

Američanka Mikaela Shiffrin je utrpela drugi zaporedni poraz na slalomih za svetovni pokal.

Nočno tekmo v Flachauu je dobila Slovakinja Petra Vlhova, kar je bila njena druga zaporedna zmaga v tehnično najzahtevnejši disciplini. V boju za mali kristalni globus ima Vlhova samo še 80 točk zaostanka za Američanko.

Shiffrinova je tekmo pod žarometi končala na tretjem mestu, kar je njen najslabši rezultat na slalomih v zadnjih dveh letih.

S tem se je končal niz 15 zaporednih tekem, na katerih je slalomska kraljica osvojila eno od prvih dveh mest. V Flachauu se je na drugo stopničko zavihtela Švedinja Anna Swenn-Larsson, ki je za zmagovalko zaostala natanko desetinko sekunde.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa
Shiffrinova, ki ima v skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno 263 točk prednosti pred Vlhovo, je po tekmi priznala, da ji primanjkuje samozavesti.

"Nisem takšna oseba, ki bi verjela vase. Vesela sem, da sem spet na stopničkah, vendar sem razočarana nad svojim smučanjem," je povedala 24-letnica. "Petra je v tem trenutku najboljša," je dodala.

Za Vlhovo je bila to druga zmaga nad Shiffrinovo v zadnjih desetih dneh. Na slalomu v Zagrebu je bila od tekmice hitrejša kar za 1,31 sekunde, kar je bil najvišji zaostanek Američanke po letu 2014.

"Vsa ta leta sem bila na vrhu zato, ker sem delala več in bolje kot druga dekleta. Vedela sem, da če bom trdo delala, potem samozavest ne bo igrala nobene vloge. Tudi ko nisem bil samozavestna, je bilo moje smučanje dovolj dobro za zmago. V redkih primerih, ko sem se počutila samozavestno, mi je uspelo prismučati ogromne in spektakularne razlike," je povedal Shiffrinova, ki je v karieri zbrala rekordnih 43 slalomskih zmag, sedem malih kristalnih globusov, olimpijsko zlato (2014) in štiri naslove svetovne prvakinje (2013, 2015, 2017, 2019).

Nihče ni nepremagljiv

Potem ko je lani dobila kar 17 tekem za svetovni pokal, so njene zmage marsikomu postale samoumevne. "Ko so me novinarji spraševali: 'Ali je prelahko? Ali si nepremagljiva?', sem jim vedno odvrnila, da lahko zmage in visoke razlike izginejo v trenutku," je poudarila Američanka, ki še čaka na prvo zmago v novem koledarskem letu.

mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa

V zadnjih letih je bila Vlhova njena edina prava konkurenca na slalomih. Skupaj sta dobili zadnjih 25 tekem (19 Shiffrinova, 6 Vlhova). "Mikaelo zelo spoštujem, zame je velika šampionka. To je bila dobra bitka," je povedala Vlhova, potem ko je v ciljni areni prejela čestitke svoje tekmice.

"Vem, da je jezna, ker vedno želi zmagati. Všeč mi je, da sva tako blizu, ker me to žene naprej. Tudi za naš šport je zelo pomembno, da imamo dve dekleti pri vrhu. Želim si, da bi bili lahko prijateljici, vendar to ni mogoče, ker si obe želiva zmagovati," je pojasnila Slovakinja.

Naslednji slalom za svetovni pokal bo 16. februarja v Mariboru.

shiffrin vlhova | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 07:25 16.januar 2020.

    končno .....Američanka je domišljava in arogantna kot malokatera......

  • mirror 23:23 15.januar 2020.

    V športu so vzponi in padci. Prvaki se vedno menjavajo. Vendar se treba zavedati, da je to samo šport v katerem si na vrhu samo nekaj let, potem pa oslabiš ali pa pridejo še boljši od tebe.Konkurenca pa je najboljši ...prikaži več način za napredek ne samo v športu, temveč v vsem našem življenju.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:35 15.januar 2020.

    Hvala bogu,da je to presrano baburo nekdo postavil na realna tla in kar se mi zdi še najboljše je to,da ji je Petra načela živce in vzvišenost!

Sorodne novice