Šport > Zimski športi
1647 ogledov

Olimpijska prvakinja zlomila kost v obeh zapestjih

wendy holdener Epa
Trikratna svetovna prvakinja Wendy Holdner bo izpustila začetek olimpijske sezone.

Švicarska alpska smučarka Wendy Holdener si je na treningu zlomila kost v obeh zapestjih, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Po navedbah švicarske smučarske zveze bo morala 28-letnica iz Unteriberga izpustiti ledeniški uvod v Söldnu, kjer se bo 23. oktobra začela sezona svetovnega pokala.

Alice Merryweather Padec pri 130 km/h Šport Smučarka pokazala obraz dva tedna po hudi nesreči

Novico o poškodbi je švicarska zveza objavila v sredo. Holdenerjeva, sicer trikratna svetovna in enkratna olimpijska prvakinja, je na začetku tedna na kondicijskem treningu v telovadnici padla z naprave v telovadnici.

Operacija ne bo potrebna, še piše Apa, Holdenerjeva pa nekaj tednov ne bo mogla trenirati. Po navedbah zveze še ni jasno, ali bo izpustila tudi nadaljnje tekme svetovnega pokala v Lech Zürsu v Avstriji (13. november/paralelni slalom) in Leviju na Finskem (20. in 21. november/slalom).

maruša ferk Nagovorila javnost Šport Slovenska smučarka v zelo težkem položaju, prosi za pomoč

Švicarka je v lanski sezoni dosegla tri uvrstitve na zmagovalni oder, v karieri pa jih je skupno zbrala že 41, od tega tudi tri zmage.

Je dvakratna dobitnica malega globusa v kombinaciji (2016, 2018), v skupnem seštevku pa je največji uspeh dosegla pred tremi leti, ko je zaostala le za Mikaelo Shiffrin

Kolajne je osvajala tudi na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih. Je dvakratna svetovna prvakinja v kombinaciji (2017, 2019) in svetovna podprvakinja v slalomu (2017), pohvali pa se lahko tudi z ekipnim zlatom (2019). 

Na zadnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu (2018) je osvojila zlato (ekipna tekma), srebrno (slalom) in bronasto (kombinacija) odličje.

wendy holdener | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.