Šport > Zimski športi
52832 ogledov

Slovenska smučarka v zelo težkem položaju, prosi za pomoč

maruša ferk Epa
Slovenska alpska smučarka Maruša Ferk je tudi drugo leto zapored ostala brez reprezentančnega statusa.

Maruša Ferk se je po razmeroma uspešni sezoni 2020/2021 potihem nadejala vrnitve v smučarsko reprezentanco, a so ji na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) še drugič zapored pred nosom zaprli vrata.

V veliki želji, da bi nadaljevala kariero profesionalne smučarke in se tudi v prihajajoči sezoni udejstvovala na belih strminah, kjer se je lani proslavila predvsem v hitrih disciplinah, se je 33-letnica odločila za kampanjo zbiranja finančnih sredstev, ki bi ji omogočila nastop na prihajajočih olimpijskih igrah v Pekingu. Za Ferkovo bi bil to že četrti nastop na OI po Vancouvru (2010), Sočiju (2014) in Pjongčangu (2018).

 | Avtor: Epa Epa

Ferkova, lani poleg Ilke Štuhec edino pravo slovensko orožje v hitrih disciplinah, tudi v sezoni 2021/2022 ne bo upravičena do financiranja s strani smučarske zveze, kar pomeni, da bo morala vse stroške tekmovanja kriti iz lastnega žepa. Za nemoteno izvedbo sezone bi zadostovalo nekje od 60 do 70.000 evrov, izkušena Slovenka pa srčno upa, da ji bo s pomočjo mednarodne platforme uspelo zbrati vsaj 25 tisočakov. Do objave tega članka je zbrala 5.115 evrov oziroma dobrih 20% zastavljenega cilja.

maruša ferk | Avtor: Epa Epa
"Sem slovenska alpska smučarka in prihajajoče leto je zelo pomembno. Pred nami je olimpijska sezona," je sledilce na Instagramu nagovorila Ferkova. "Mnogi že veste, da že drugo leto zapored nisem dobila mesta v slovenski reprezentanci. To pomeni, sem pri izvedbi sezone prepušena sama sebi. Lani sem se pridružila mednarodni ekipi ISRA in z njimi izpeljala prvo sezono. Osvojila sem deseto mesto na svetovnem prvenstvu (kombinacija, op. a.) in zabeležila svojo najboljšo sezono v superveleslalomu," je dodala.

"Ekipi sem zelo hvaležna za vso podporo pri treningu in za vse moje čudovite moštvene kolege. Še vedno na vsaki tekmi branim barve Slovenije. Če nisi član nacionalne zveze in od nje nisi deležen nobene podpore, to pomeni, da moraš vse stroške kriti sam. Nastanitev, transport, trenerje. Vse. Tudi serviserje. Zato sem se odločila za kampanjo na platformi makeachamp.com, kjer poskušam zbrati denarna sredstva za olimpijsko sezono, ki me bo stala približnop 60 do 70.000 evrov. Hvaležna bom za vsako donacijo. Želim si smučati hitro in se na vsaki dirki pokazati v najboljši luči. Poskušala bom osvojiti olimpijsko medaljo. Hvala," je sporočila.

Podrobnosti kampanje in platformo za donacije najdete na tej POVEZAVI.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marusa Ferk (@marusaferk)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marusa Ferk (@marusaferk)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marusa Ferk (@marusaferk)

Komentarjev 15
  • Majazmaja 09:20 07.oktober 2021.

    Nekih rezultatov ni bilo nikoli in glede na to, da je izpadla iz reprezentance in da je stara 32 let, se jih niti ne pričakuje. Čas je, da si pridobi neko izobrazbo in se poda na trg dela. Spomnim se ...prikaži več je pa zgolj po jamranju, po tem, da je tožila Andreo Massija in po tem, da se ni razumela s Tino Maze. Nisem fan Tine Maze, so pa njen način treninga, zmagovalna naravnanost in rezultati vredni občudovanja - in ob vsem tem si je pridobila še 7. stopnjo izobrazbe.

  • marialorca 16:09 06.oktober 2021.

    Sem kliknil /Podrobnosti kampanje in platformo za donacije najdete na tej POVEZAVI./ POVEZAVO, nič ne razumem, kaj tam piše. :-(

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 16:00 06.oktober 2021.

    Maruša si zasluži pomoč...Vsekakor bolj od župnika, ki v zakristiji natepava ministranta..