Šport > Zimski športi
356 ogledov

Svetovna prvakinja se vrača

nicole schmidhofer Epa
Schmidhoferjeva po hudi poškodbi z mislimi v olimpijski zimi.

Avstrijska alpska smučarka Nicole Schmidhofer je po hudi poškodbi kolena naredila pomemben korak. Natanko 295 dni po nesrečnem padcu na smuku v Val d'Iseru se je 31-letnica danes prvič vrnila v Sölden, kjer bo uvod v olimpijsko sezono, ter se lahko vse bolj optimistično veseli zime, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Občutek, ko sem se po tako dolgem premoru zaradi poškodbe končno vrnila na strmine, je neopisljiv. Napetost pred prvimi zavoji je bila zelo velika in skoraj primerljiva z napetostjo tekem svetovnega pokala. Bil je zelo čustven trenutek zame in res sem vesela, da se počutim tako dobro. Koleno je zdržalo in za zdaj sem brez bolečin," je za avstrijsko smučarsko zvezo dejala Štajerka.

Nekdanja svetovna prvakinja v superveleslalomu si je decembra lani v Val d'Iseru strgala kolenske vezi in morala zaradi hude poškodbe na več operacij.

nicole schmidhofer | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Okrevanje poteka po načrtih, olimpijske igre v Pekingu 2022 pa so glavni cilj Schmidhoferjeve. "Seveda sem še daleč od tekmovalnega smučanja, če pa bo šlo vse po načrtih, bi z ekipo čez mesec dni odpotovala v Copper Mountain v ZDA," je optimistično razpoložena avstrijska reprezentantka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice