Šport > Zimski športi
14877 ogledov

Tako grozljive so posledice padca pri 130 km/h

Alice Merryweather Instagram
Ameriška smučarka bi se morala v prihajajoči olimpijski sezoni v velikem slogu vrniti na bele strmine, a ji je načrte prekrižala huda poškodba.

Ameriška specialistka za hitre discipline Alice Merryweather se je hudo poškodovala na treningu smuka v Švici, kjer se je pripravljala na olimpijsko sezono. 

Štiriindvajsetletnica se je nameravala novembra vrniti v svetovni pokal, potem ko je lansko sezono izpustila in se posvetila intenzivnemu zdravljenju, da bi se enkrat za vselej izvila iz primeža prehranskih motenj.

merryweather | Avtor: Instagram Instagram
Ob podpori stroke in družine je bolezen uspešno premagala in se polna tekmovalnega zagona podala novim izzivom naproti, vendar so se sanje o vrnitvi razblinile s hudim padcem pri hitrosti 130 km/h na ledeniku v Saas-Feeju, v katerem je utrpela zlom golenice in mečnice ter hude podplutbe na obrazu.

Po nesreči se je oglasila na družbenih omrežjih, kjer je zapisala, da zdravniki še ugotavljajo razsežnosti poškodbe levega kolena. V prihodnjih neh se bo nesrečnica vrnila v koloradski Vail, kjer bodo nadzor nad njenim zdravljenjem prevzeli ameriški strokovnjaki.

"Okrevanje se bo močno razlikovalo od prešnjega, toda če sem bila sposobna obnoviti napeljavo v mojih možganih, potem verjamem, da lahko zacelim tudi kosti in vezi," je optimistično sporočila.

Komentarjev 3
  • Brian_Pittman 11:44 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • fenix09 07:57 14.september 2021.

    Sama si je kriva... Nihče je ni silil...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:38 13.september 2021.

    To pa je smola!